Afrin Bilal Bin Rebah Camii’nde düzenlenen törene Sakarya İl Müftüsü İhsan Açık, Hatay İl Müftüsü Hamdi Kavillioğlu, Zeytindalı Bölgesi Genel Koordinatörü Hatay İl Müftü Yardımcısı İrfan Açık, Raco ve Mabatlı Koordinatörü Defne İlçe Vaizi Rıdvan Yıldız, Afrin Yerel Müftüsü Selahaddin Kero, bölgedeki din görevlileri, Kur’an kursu öğrencileri ile veliler ve Afrin halkı katıldı.

Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başlayan program, öğrencilerin seslendirdiği şiir ve ilahilerin ardından Hatay Müftüsü Hamdi Kavillioğlu’nun duasıyla devam etti.

Tören, öğrencilere hediye takdimi ile sona erdi.

Öte yandan törene katılan müftüler, Afrin Müftülüğünü ziyaret ettiler.

Müftülük çalışanları ve personel ile toplantı yapan müftüler, yetim aileleri ziyaret ederek ayni ve nakdi yardımda bulundular.

Reyhanlı’da 11 öğrenci için “Hafızlık İcazet Merasimi” düzenlendi

Hatay Reyhanlı İlçe Müftülüğüne bağlı Cuma Sepetçi Yatılı Erkek Kur’an Kursu’nda hafızlıklarını tamamlayan öğrenciler için Reyhanlı Tevhid Camii’nde “Hafızlık İcazet Merasimi” düzenlendi.

Programa Hatay İl Müftüsü Hamdi Kavillioğlu, Reyhanlı Kaymakamı Ali Candan, Hatay İl Müftü Yardımcısı İrfan Açık, Reyhanlı İlçe Emniyet Müdürü Hayri Şahin, Reyhanlı İlçe Müftüsü Murat Akçay, Kırıkhan İlçe Müftüsü Mekki Solmaz, kurum amirleri, öğrenciler ve aileleri ile din görevlileri ve vatandaşlar katıldı.

Program hafız öğrencilerden Abdurrahman Cemiloğlu’nun Kur’an-ı Kerim tilavetinin ardından Reyhanlı Müftüsü Murat Akçay ve Hatay Müftüsü Hamdi Kavillioğlu’nun konuşmaları ile devam etti.

İl Müftüsü Kavillioğlu şöyle konuştu:

“Hafızlar, bulundukları bölgenin manevi sigortalarıdır. Kıraatü’l Kur’an, Hıfzu’l Kur’an, Fehmül’l Kur’an, Amelü’l Kur’an ve Bi şefaati’l Kur’an.

Önce Kur'an öğrenmek gerekir, bunu hafızlarımız en güzel şekilde öğrenip sonra ezberlediler. İlk iki maddeden sonra Kur’an'ı anlamak gerekir, ondaki emir ve yasakların, verilen haberlerden ibret alınarak Kur'an'ın yaşanması, hayata tatbik edilmesi gerekiyor. Bunu yapanlar karşılığını dünyada ve ahirette görecekler ve Kur’an'ın ahirette şefaatine nail olacaklar. Peygamberimiz (s.a.s.), ‘Oruç ve Kur’an kıyamet günü sahibine şefaatçi olacaktır.’ buyuruyor. Dolayısıyla Kur'an'a hizmet edenler, ona destek olanlar, onu okuyanlar, ezberleyenler ve bunlara yardımcı olanlar hem dünyada hem ahirette bunun karşılığını görecekler. Hafızlarımızın anne ve babasını, hocalarını tebrik ediyorum.”

Konuşmaların ardından hafızlara belgeleri ile hediyeleri takdim edildi.

Program Kırıkhan Müftüsü Mekki Solmaz’ın yaptığı duanın ardından ikramlarla son buldu.

Kırıkhan’da Barış Pınarı Harekatı için dua edildi

Suriye’nin toprak bütünlüğünü korumak ve ülkemizin sınır güvenliğini sağlamak amacıyla sürdürülen Barış Pınarı Harekatı için Kırıkhan’da duaya duruldu.

Kırıkhan’da görev yapan bütün imam hatip ve müezzin kayyımlar ile hafızlık eğitimi verilen Kırıkhan İlçe Müftülüğüne bağlı Şüheda ve Merkez Erkek Kur’an Kursu öğrenci ve öğreticilerinin katılımıyla Beyazıd-ı Bestami Türbesi’nde hatim ve dua merasimi düzenlendi.

Programa Kırıkhan Cumhuriyet Başsavcısı Muhammed Emin Ünalan, Kırıkhan Kaymakamı Zafer Karamehmetoğlu, Kırıkhan Müftüsü Mekki Solmaz, kurum amirleri, STK temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Din görevlileri ve öğrencilerin okuduğu hatimlerden sonra, İlçe Müftüsü Mekki Solmaz, okunan hatimler ve Fetih surelerinin duasını yaptı.

Mehmetçik’e manevi destek olmak ve Barış Pınarı Harekatının zaferle sonuçlanması için hep birlikte eller semaya açıldı ve dualar edildi.

Ülke genelinde bütün camilerde olduğu gibi Kırıkhan İlçe Müftülüğüne bağlı tüm camilerde de Barış Pınarı Harekatı boyunca Fetih Suresi okunmaya devam edilecek.

Editör: Mehmet Çalışkan