Camiler ve Din Görevlileri Haftası Münasebetiyle Hatay İl Müftülüğü Türkiye Diyanet Vakfı işbirliğiyle Zeytindalı Harekat Bölgesinde bulunan Afrin Hz. Ebubekir Camiinde bir program yapıldı.

Programda, Türkçe, Arapça ve Kürtçe ilahiler okundu. Hatay İl Müftüsü Hamdi Kavillioğlu günün anlam ve önemi ile ilgili cemaate Arapça bir konuşma yaptı.

Kavillioğlu, “Resulullah’ın (s.a.v) vasiyetinin hayat bulduğu, İslam akidesine ait olan sevgi,  doğruluk ve ihlas meclisi olan bu güzel mecliste, cemaatiyle hayat bulan, cemaatiyle ayakta duran bu güzel camide buluşmamız münasebetiyle sevgi ve muhabbetle sizleri selamlıyorum. Sizlere Hataylı hemşehrilerimizin ve din gönüllüsü kardeşlerimizin selamlarını getirdik.

Ülkemizde her yıl 1-7 Ekim tarihleri arası kutlanan Camiler ve Din Görevlileri Haftası münasebetiyle bugün burada sizlerle birlikteyiz. Ülkemizde bu yıl Camiler haftasında “Din Hizmetine Adanmış Ömürler” teması işlenmektedir. Allah-u Teala’nın yüce Kitabımızda buyurduğu gibi “Allah’a çağıran, salih amel işleyen ve ‘Kuşkusuz ben Müslümanlardanım’ diyenden daha güzel sözlü kimdir?” Hz. Peygamberimizin “En hayırlılarınız Kur’an’ı öğrenen ve öğretenlerinizdir” Nebevi iltifatına mazhar olan ve Rabbimizin müjdesine nail olmaya çalışan, hademe-i hayrat hocalarımızı yad ediyoruz.

Camilerimiz; dil, renk, ırk, makam, mevki farkı gözetmeden mümin gönülleri birleştirir, birliğimizi pekiştirir, imanımızı ve istiklalimizi simgeler. Minâreleri tevhîdin sembolü, ezanları şehâdetin temeli, mihrap, kürsü ve minberleri hak ve hakikatin sesi, safları huzur ve güvenin teminatıdır.

Bugün Türkiye’den bu mübarek muharrem ayında sizleri ziyarete geldik. Bu ay hicret ayıdır. Bu ayın içinde aşura günü vardır. Bizler müminler olarak Rabbimizin razı olmayacağı her türlü amelden hicret edip, günahları terk etmeliyiz.

Rabbimizin omuzlarımıza yüklediği bu ağır sorumluluğun farkına vararak bu konuşmayı yapmak bizim için bir onurdur. Bu sıkıntılı günlerde rabbim sizlerin ve bizlerin yardımcısı olsun, çektiğimiz bu sıkıntıları hesap gününde hasenat olarak kabul eylesin inşallah. İslam nimetini veren, bizlere rahmetiyle yol gösteren, bizleri bu dini mübine hizmetkâr eyleyen Rabbimize hamdolsun. Rabbim sizlere ve bizlere rahmet kapılarını açsın, sizleri ve bizleri razı olacağı her türlü hayırlı amele muvaffak eylesin inşallah. Bizleri insanlar için ortaya çıkartılmış en hayırlı ümmet eyleyen Allah’a hamdolsun. İnsanların ve yaratılmış kullarının en hayırlısı olan efendimiz ve peygamberimiz Hz. Muhammed’e (s.a.v) salat-ü selam olsun.

Bu programın hazırlanmasında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Bu vesile ile dünyanın her yerinde Din-i Mübin-i İslam’a hizmet etmiş hocalarımızı rahmet ve minnetle anıyorum.” dedi.

Afrinden sorumlu Mülki ve idari erkan’ın katıldığı program Kırıkhan İlçe Müftüsü Mekki Solmaz’ın duasıyla sona erdi.

Yaklaşık 1.000 kişinin katıldığı program çıkışı Hatay İl Müftülüğü ve Türkiye Diyanet Vakfı Hatay Şubesi tarafından aşure ikramı yapıldı.

Editör: Mehmet Çalışkan