Din görevlileriyle birlikte İl Milli Eğitim Müdürlüğünü ziyaret eden Hakkari İl Müftü Vekili Mehmet Ali Yiğit, tüm öğretmenlerin Öğretmenler Günü'ni tebrik etti.

İl Milli Eğitim Müdürü Bilal Gür ile bir araya gelen Yiğit, "Baş tacımız öğretmenlerimizin ve eğitim camiasının Öğretmenler Günü'nü kutluyorum. Yılın 365 gününü öğretmenler günü olarak kutlasak da üzerimizdeki haklarına karşılık vermiş olamayız. Öğretmenlerimiz için ne yapsak haklarını ödeyemeyiz. İlim ve irfana çok önem veren Hz. Ali (r.a.), 'Bana bir harf öğretenin kırk yıl kölesi olurum.' sözü ile öğretmenlik mesleğinin kutsallığını insanlık alemine veciz bir şekilde izah etmiştir. Bu vesileyle dünya hayatından ahiret alemine göç eden öğretmenlerimize Yüce Allah'tan rahmet ve mağfiret, emekli olanlara huzur ve esenlik dolu yaşam, görevde bulunanlara da hayırlı ve verimli hizmetler ihsan etmesini Cenabı Mevla'dan niyaz ediyorum." dedi.  

İl Milli Eğitim Müdürü Gür ise ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek İl Müftü Vekili Yiğit ve beraberindeki heyete teşekkür etti.

Ziyarette İl Milli Eğitim Müdürü Gür'e Diyanet yayınları hediye edildi.

Editör: Mehmet Çalışkan