Hakkari İl Müftülüğü tarafından Diyanet İşleri Başkanlığı 2022 Yılı Yaz Kur’an Kursları Uygulama Esasları kapsamında Kur’an kursu öğreticilerine yönelik seminer düzenlendi.

Seminerlerde, Yaz Kur'an Kursları Uygulama Esasları çerçevesinde, Yaz Kur'an Kurslarına kayıtların nasıl yapılacağı, 2021 Yılı Yaz Kur’an Kursu Raporları sonucunda yapılacak eğitimin niteliğinin ve niceliğinin artırılması için nasıl faaliyetler yapılabileceği, eğitim öğretimde ne gibi program ve materyallerden istifade edilebileceği, sınıf yönetimi, ergenlerde sosyal medya bağımlılığı, din eğitiminde eğitici oyunlar ve drama gibi konular anlatıldı.

Seminerin açış konuşmasında İl Müftü Yardımcısı Mehmet Ali Yiğit, "Çocuklara vereceğimiz en büyük hediye Kur’an ışığı ile aydınlatmak olacaktır." dedi.

"Sizin en hayırlınız Kur’an-ı Kerim’i öğrenen ve öğreteninizdir" Hadis-i Şerifini hatırlatan İl Müftü Yardımcısı Yiğit, "Bu hadisi şerifin ışığında bize gelen herkese Kur’an-Kerim ve dini bilgileri öğretmeliyiz. Çocuklarımıza elif gibi doğru olmayı, ahde vefayı, bütün canlılara karşı şefkatli, anne baba ve büyüklere karşı saygılı olmayı öğretmeliyiz." ifadelerinde bulundu.

Yiğit, "Kur’an kursu öğrencileri ile kurs bitiminde de gönül bağımızı koparmayalım. Sosyal medyada ayet, hadis ve ahlaki erdemleri ifade eden paylaşımlar yaparak onları aydınlatmaya devam edelim. Onları cami ve Kur’an kurslarından soğutacak tutum ve davranışlardan uzak duralım.”  şeklinde konuştu.

Editör: Mehmet Çalışkan