Diyanet İşleri Başkanlığı rehberliğinde il ve ilçe müftülükleri koordinesinde “evde, kursta, camide; ister çevrimiçi ister yüz yüze” sloganıyla açılan Yaz Kur’an Kursları'nda çocuklar eğitimin yanı sıra çeşitli etkinliklerde de bir araya geliyor.

Bu kapsamda Hakkari İl Müftülüğüne bağlı cami ve Kur’an kurslarında açılan Yaz Kur’an Kursları'na katılan çocuklar, İl Müftülüğünce düzenlenen kahvaltı programında buluştu.

Programda konuşan İl Müftü Vekili Mikail Polat, “Peygamber Efendimiz (s.a.s.) bir hadis-i şerifinde; ‘Sizin en hayırlınız Kur’an-ı Kerim'i öğrenen ve öğreteninizdir.’ buyurmaktadır. Gerek Kur’an-ı Kerim'i gerekse diğer dini bilgileri öğrenmek için kurslarımıza gelen çocuklarımıza ve onlara bu konuda rehberlik eden görevlilerimize teşekkür ediyorum. Ayrıca kahvaltı programının düzenlenmesinde emeği geçen Hacı Sait Camii görevlileri ile maddi ve manevi katkıda bulunanlara da şükranlarımı sunuyorum.” dedi.

Çocukların moral ve motivasyonunu artırmak için çeşitli etkinlikler gerçekleştirdiklerini ifade eden Merkez Hacı Sait Camii İmam Hatibi Sıddık Özatak ise "Kovid 19 salgını etkilerinin azaldığı bu günlerde yeniden yüz yüze Kur’an kursu açmanın ve yavrularımızla bir araya gelmenin mutluluğu içerisindeyiz. Yüce Allah bu hastalığı insanlığın gündeminden çıkarsın. Saadet kaynağımız Kur’an-ı Kerim'i, itikadı, ibadeti öğrenmek hepimizin öncelikli görevi. Bu gaye ile çocuklarını kurslarımıza gönderen anne ve babalara teşekkür ediyorum." diye konuştu.

Editör: Mehmet Çalışkan