Kur'an-ı Kerim ile İslam inanç esasları, ibadet, ahlak ve Hz. Muhammed'in (s.a.s.) hayatı (siyer) gibi derslerin işlendiği, her sene on binlerce öğrencinin Kur'an öğrendiği Yaz Kur'an Kursları, bu sene de yüz binlerce çocuğa kapılarını açtı.

Diyanet İşleri Başkanlığı rehberliğinde il ve ilçe müftülükleri koordinesinde ülke genelinde açılan kurslarda eğitim seferberliği sürüyor.

Bu kapsamda Hakkari il ve ilçe müftülüklerine bağlı 140 cami ve 48 Kur’an kursunda açılan Yaz Kur’an Kursları, Kovid-19 tedbirleri eşliğinde eğitim öğretime devam ediyor.

Yaz Kur’an Kursları'nda gençlerle bir araya gelen İl Müftü Vekili Mikail Polat, "Öncelikli görevimiz dinimizi sevdirmek, öğrenmek ve öğretmek olmalıdır. Bir insan bilinçli bir şekilde dinini öğrenip Kur’an-ı Kerim'in hükümlerini hayatına tatbik ettiği zaman camiyi sever, ahlakı güzelleşir ve herkesin saygı ve sevgi duyduğu bir birey haline gelir. Bu nedenle daha küçük yaşlarda dini eğitimimizi almalıyız. Bu gaye ile Başkanlığımızca 4-22 yaş arası guruplara yönelik açılan Yaz Kur'an Kursları çok önemli." ifadelerini kullandı.

Kur'an-ı Kerim'i öğretmenin ve öğrenmenin önemine işaret eden Polat, "Kur'an-ı Kerim öğrenmeye gayret ettikçe, öğrendikçe, hayata tatbik ettikçe toplum rahatlayacak, kötülükler yerini iyiliklere bırakacak, sevgi, saygı adalet ve güven duygusu hayatın her yönüne hakim olacak. İşte o zaman camilerimiz ilim, irfan ve cemaatle şenlenip bütün güzellikler bizlerin olacak. Yaz Kur'an Kursları'nın ülkemiz, ilimiz ve İslam alemine hayırlar getirmesini yüce Allah’tan diliyorum. Rabbim imanlı, ahlaklı ve sağduyulu bir neslin yetişmesi için bizlerin yar ve yardımcısı olsun." dedi. 

Editör: Mehmet Çalışkan