Ziyarette işitme engellilerle işaret diliyle sohbet eden Vali İdris Akbıyık, öğrencilerden işaret dili ile Kur’an-ı Kerim tilaveti dinledi, öğrendikleri bilgilere dair sorular sordu.

Belediye Camii İmam Hatibi ve İşitme Engelliler Kur’an Kursu Öğreticisi Yasin Aşkan, kursta yürütülen faaliyetler hakkında Vali Akbıyık’a bilgi verdi.

Sekiz öğrencinin Kur’an-ı Kerim’i öğrenmiş olmasından duyduğu memnuniyeti dile getiren Akbıyık, bu tür faaliyetlerin toplumun bütün kesimlerine ulaştırılması gerektiğini kaydetti.

Ziyarette Vali Akbıyık’a eşlik eden İl Müftüsü Faruk Gürbüz ise Diyanet İşleri Başkanlığının engelli vatandaşlara yönelik projelerinden bahsederek bu kapsamda geçen yıllarda olduğu gibi bu yıl da işitme, görme ve görme engelliyle refakat edecek bir kişi olmak üzere toplam 3 kişiyi umre ile ödüllendireceklerini belirtti.

Huzurlu ailelerle huzurlu geleceğe

Öte yandan Hakkari İl Müftüsü Faruk Gürbüz, Merkez Hacı Sait Camii’nde personel ile bir araya geldi.

2019 yılının değerlendirilip 2020 yılında yapılacak projelerin istişare edildiği toplantıda konuşan Müftü Gürbüz, “Ailenin kurulması, korunması ve güçlendirilmesi için Diyanet İşleri Başkanlığınca sürdürülen; ‘Evliliğe İlk Adım’, ‘Biz Bir Aileyiz, Cuma Gecesi Ailece Camideyiz’ ve ‘Huzur Dersleri’ projeleri kapsamında personelden özel çaba ve gayret sarf etmelerini istedi.

Ev ve site sohbetleri düzenlemelerini tavsiye eden Gürbüz, ‘huzurlu geleceğin huzurlu ailelerle olacağı’ bilinciyle hareket edilmesini istedi.

Editör: Mehmet Çalışkan