Derecik İlçe Müftülüğü koordinesinde Balkaya Mahallesi'nde hayırsever vatandaşlar tarafından inşa edilen Umurlu Camii düzenlenen törenle ibadete açıldı.

Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan törende konuşan İl Müftü Vekili Mehmet Ali Yiğit, "Camiler ve Din Görevlileri Haftası'nda cami açılışı yapmanın mutluluğunu yaşıyoruz. İmarında maddi ve manevi destekte bulunan bütün vatandaşlarımıza canı gönülden teşekkür ederim." dedi.

"Cami imarının cemaatle olacağını" ifade eden Yiğit, "Yüce Allah Kur’an-ı Kerim’de ‘Allah’ın mescitlerini ancak Allah’a ve ahiret gününe inanan, namazı kılan, zekatı veren ve Allah’tan başkasından korkmayan kimseler imar ederler.’ buyurmaktadır. Fiziki yapısını tamamlayarak bu gün ibadete açtığımız caminin asıl inşaatı şimdi başlamaktadır. Camiyi cemaatle dolduğumuzda, ilim irfan yuvasına çevirdiğimizde, çocuk, genç, erkek ve kadın sesleriyle şenlendirdiğimizde asıl imarını gerçekleştirmiş olacağız." ifadelerini kullandı.

İlçe Müftü Vekili Serdar Kılıç ise cami hakkında bilgilendirmede bulunarak emeği geçenlere teşekkür etti.

Konuşmaların ardından yapılan dua ile Balkaya Mahallesi Umurlu Camii ibadete açıldı.

Açılış törenine İl Müftü Vekili Mehmet Ali Yiğit, Derecik Belediye Başkanı Ekrem Çetinkaya, Tabur Komutanı Cihan Nehir, İlçe Müftü Vekili Serdar Kılıç, din görevlileri ve vatandaşlar katıldı.

Editör: Mehmet Çalışkan