Diyanet İşleri Başkanlığı ile Türkiye Diyanet Vakfı iş birliğinde 28 yıldır sürdürülen vekaletle kurban organizasyonuna önceki yıllarda olduğu gibi bu yıl da toplumun tüm kesimlerinden destek geldi.

"2021 Yılı Vekaletle Kurban Organizasyonu" kapsamında hayırseverler Türkiye Diyanet Vakfına 589 bin 136 hisse kurban emanet etti.

Görevliler tarafından temizlik kurallarına uygun şekilde titizlikle paketlenerek dağıtıma hazır hale getirilen kurban etleri, dünyanın dört bir yanındaki mazlum, mağdur ve ihtiyaç sahibi 24 milyon 449 bin 144 kişiye ulaştırıldı.

Bu kapsamda Hakkari’de, hayırsever vatandaşlar tarafından  “Türkiye Diyanet Vakfı 2021 Yılı Vekaletle Kurban Organizasyonu”na emanet edilen kurbanların kesimi gerçekleştirildi.

Türkiye Diyanet Vakfı Hakkari Şubesi ve Hakkari İl Müftülüğü personeli tarafından İslami kaidelere uygun şekilde kesilerek paketlenen kurbanlar, önceden tespit edilen ihtiyaç sahibi yaklaşık bin aileye dağıtıldı.

Hakkari merkez ve ilçelerinde yaklaşık 700 kurbanın kesildiğini belirten İl Müftü Vekili Mikail Polat, "Kurban bağışında bulunan hayırsever vatandaşlarımız sayesinde  ihtiyaç sahibi ailelere bu etleri gönderiyoruz. Allah verdikleri kurbanların hayrını kabul etsin. İl merkezinde ekibimizle beraber kestirdiğimiz 161 kurban etini parçalayarak önceden belirlediğimiz ihtiyaç sahibi ailelere görevlilerimiz vasıtasıyla ulaştırdık.” dedi. 

Editör: Mehmet Çalışkan