Türkiye Diyanet Vakfı (TDV), Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından düzenlenen Türkiye geneli Kur'an kursları arası Kur’an-ı Kerim’i Güzel Okuma Yarışması’nda Güney Doğu Anadolu Bölge birincisi olan Hakkari Ahmed-i Hani Kur’an Kursu öğrencisi Ersel Demirel ve Kur'an Kursu Yöneticisi İlyas Çiftçi’yi ödüllendirdi.

Hakkari İl Müftülüğünce Demirel ve Çiftçi için "Ödül Takdim Töreni" düzenlendi.

Koronavirüs tedbirleri eşliğinde düzenlenen törende konuşan Hakkari İl Müftüsü ve Türkiye Diyanet Vakfı Hakkari Şube Başkanı Faruk Gürbüz, “Kur’an-ı Kerim, dünya ve ahireti kazandıran bir kitaptır. Hükümlerine uyduğumuz takdirde, her iki dünyada kurtuluş ve saadetimize vesiledir. Kardeşimiz Kur’an-ı Kerim'i Güzel Okuma Yarışması'nda bölge birincisi olduğundan bu güne, sivil toplum kuruluşları ile vatandaşlarımızın gösterdiği ilgi ve alakanın yanında, olumlu mesaj ve temenniler aldık. Bu denli ilgi ve alaka ancak Kur’an-ı Kerim sayesinde yaşanabilirdi. Bunu da bölge birincisi olarak Ersel kardeşimiz bizlere yaşattı. Bunun için kendisine tekrar teşekkür ederim. Bu sebeple Türkiye Diyanet Vakfı Genel Merkezince kendisi ve kurs yöneticisi için gönderilen ödülü, Kur’an-ı Kerim'in indirilmeye başlandığı Ramazan ayının ilk gününde takdim etmekten ayrıca mutluluk duyuyorum.” dedi.

Kur'an Kursu Yöneticisi İlyas Çiftçi ise “Kardeşimizin bölge birinciliği bizlerde olduğu gibi halkımızca da memnuniyetle karşılanmıştır. Gösterilen bu başarının diğer öğrencilerimiz için de örnek teşkil edeceğini ve kurslarımızda hizmet kalitesinin yükselmesine vesile olacağını düşünüyorum. Türkiye Diyanet Vakfının hediyesi mutluluğumuza mutluluk katmıştır. Vakıf yöneticileri ve ilgi alakasını bizlerden eksik etmeyen herkese teşekkür ederim.” diye konuştu.

Kendisine gösterilen ilgiden dolayı herkese teşekkür eden bölge birincisi Ersel Demirel de Kur’an-ı Kerim yarışması vesilesiyle tanınmış olmaktan duyduğu memnuniyetini ifade ederek Türkiye Diyanet Vakfınca gönderilen ödülün sevincine sevinç kattığını söyledi.

Konuşmaların ardından İl Müftüsü Faruk Gürbüz, Türkiye Diyanet Vakfı tarafından gönderilen ödülü bölge birincisi Ersel Demirel'e ve Kuran Kursu Yöneticisi İlyas Çiftçi’ye takdim etti.

Editör: Mehmet Çalışkan