Hakkari Müftülüğü, “2020-2021 Eğitim-Öğretim Dönemi Kur’an Kursları Açılış Programı” düzenledi.

Merkez Aksa Kız Kur’an Kursu’nda koronavirüs tedbirlerine riayet edilerek düzenlenen tören, Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı, İl Müftüsü Faruk Gürbüz’ün konuşması ile devam etti.

İl Müftüsü Gürbüz, Kur’an kursları ile Kur’an-ı Kerim’i okuma ve okutmanın önemine dikkati çekerek, “Bu yıl Kur’an kurslarımızda Kovid-19 virüs salgınının sebep olduğu şartlar altında eğitim ve öğretime başlamak zorundayız.” dedi.

“Kendimizin ve çevremizdekilerin sağlığına her zamankinden daha fazla önem verme bilinciyle hareket etmeliyiz” diyen Gürbüz, “Gerek kurslarımızda, gerekse evlerimizde kaldığımız süre içerisinde temizliğe, fiziki mesafeye ve maske kuralına uyarak hastalıktan korunmaya ve yanımızdakileri korumaya özen göstermeliyiz. Her gün çevremizde hastalanan ve salgın nedeniyle vefat edenlerin durumlarından ibret alarak, hastalığa karşı tedbirlerimizi en üst seviyeye çıkarıp tevekkül etmeli, hastalıkla ilgili bütün tedbirlerimizi aldıktan sonra neticeyi Allah’tan beklemeliyiz. Hastalığın insanlığın yakasından düşmesi için bol bol dua ve niyazda bulunmalıyız.

Kurslarda öğrendiğimiz dini bilgileri, ibadet, itikat ve ahlak kurallarını çevremizdekilerle paylaşmalıyız. ‘Sizin en hayırlınız Kur’an-ı Kerim’i öğrenen ve öğreteninizdir’ hadis-i şerifinden ilham alarak, düzenli bir şekilde kurslara devam etmeliyiz. Bu vesileyle 2020-2021 eğitim-öğretim yılının hayırlara vesile olmasını Yüce Allah'tan niyaz ediyorum.”

Açılış törenine Müftülük personeli, Kur’an kursu öğreticileri, yetişkin ve 4-6 yaş gurubu öğrenciler katıldı.

Editör: Mehmet Çalışkan