Milli Eğitim Bakanlığının proje okulları arasında yer alan Hakkari Yüksekova Hafız İmam Hatip Ortaokulu, hafızlık eğitimi ve okul derslerinde ki başarılarıyla dikkatleri üzerine çekmeyi başardı.

Hakkari İl Milli Eğitim Müdürü Bilal Gür ile İlçe Milli Eğitim Müdürü Yusuf Atael, İmam Hatip Ortaokulunu ziyaret etti.

Hafızlık eğitiminin okul derslerinde ki başarıyı artırdığını vurgulayan İl Müdürü Gür; "Hafızlık eğitimi alan öğrencilerin, dersleri hızlı algıladıklarını gözlemledik. Bu durum öğretmenlerimize de büyük kolaylıklar sağlıyor, dersi anlatırken hiç zorlanmıyorlar. Öğrencilerimizin matematik ve fen bilimleri derslerindeki motivasyonları yüksek. Öğretilen kurallar ve formülleri daha hızlı kavrıyorlar. Böylece hafızlık, okul eğitimindeki başarıyı da artırıyor. Amacımız hafız doktor, mühendis ve hukukçuların yetişmesine katkıda bulunmaktır." dedi.

Okula kayıt olmak için gerekli şartları hatırlatan Gür, “Yüksekova Hafız İmam Hatip Ortaokulu öğrenci alımı için, mayıs ayında 4. sınıf öğrencilerine yönelik 60'ı kültür dersi, 20'si Kur'an-ı Kerim ve tecvit bilgisi olmak üzere 80 soruluk sınav düzenleniyor. Sınavda dereceye giren öğrenciler, mülakatın ardından yaz kursuna alınıyor. Başarılı olan öğrenciler okula kayıt yapılıyor.” ifadeleriyle sözlerini tamamladı.

Editör: Mehmet Çalışkan