Hakkari İl Müftülüğü, “Yaşlılar Haftası” dolayısıyla ortaokul öğrencilerine yönelik konferanslar düzenledi.

İl Müftülüğü koordinesinde din görevlilerinden oluşan ekip, okulları ziyaret ederek öğrencilere konferans verdi.

Konferanslarda “yaşlıların geçmiş ile gelecek arasında köprü oldukları, kültür ve aile değerlerinin yarınlara taşınmasını sağladıkları, yaşlılara saygı ve hürmette kusur edilmemesi gerektiği” vurgulandı.

Konferanslara dair açıklamalarda bulunan İl Müftü Vekili Mehmet Ali Yiğit, "Yaşlılarımız baş tacımızdır. Her türlü hürmet ve saygıya layıktır. Onlar; bilgi, birikim ve tecrübe sahibi insanlardır. Bizim için en büyük hazinedir. Onları yük değil kazanç olarak gören kültüre sahibiz. Herkes yaşlanmaya adaydır. Dolayısıyla yaşlılara sahip çıkmak, onlara gerekli saygı ve hürmeti göstermek zorundayız.” dedi.

Müftü Vekili Yiğit, “Hafta vesilesiyle Müftülüğümüzde görevli vaiz, uzman ve cami görevlilerinden oluşturduğumuz ekiplerle okullarda sohbet programları gerçekleştirmeyi ve gençlere konuyu bütün detaylarıyla anlatmayı uygun bulduk. Bu konuda bizlere destek olan Milli Eğitim Müdürlüğü ve okul yetkililerine teşekkür ediyorum.” diye konuştu.

Ayrıca "Yaşlılar Haftası" etkinlikleri kapsamında yaşlı vatandaşlar evlerinde ziyaret edilerek hediye takdiminde bulunuldu.

Editör: Mehmet Çalışkan