Diyanet İşleri Başkanlığınca 2018 Yılı Mevlid-i Nebi Haftası etkinlikleri kapsamında düzenlenen Mevlid-i Nebi Gençlik Bilgi Yarışması'na katılan gençlere yönelik Hakkâri Merkez Ahmed-i Hani Kur’an Kursu'nda iftar programı düzenlendi.

İftar programında Hakkâri Valisi İdris Akbıyık da öğrencilerle bir araya geldi.

Vali Akbıyık iftar programında yaptığı konuşmada, Hakkâri Valiliği tarafından sürdürülen “Bir Kitap Bir İnsan” projesini hatırlatarak gençlerden kitap okumalarını ve okutmalarını istedi.

Akbıyık, gençlere ibadet ve amelin yanında ahlaklı ve inançlı birer politikacı, bürokrat, ekonomist, doktor olmaları için çaba sarf etmeleri gerektiği konusunda tavsiyelerde bulundu. 

Program sonunda Mevlid-i Nebi Gençlik Bilgi Yarışması'nda dereceye giren öğrencilere ödülleri takdim edilirken yarışmaya müracaat eden bütün öğrencilere de çeşitli hediyeler verildi. 

Yarışmada birinci olup Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından umreye gönderilen öğrencilerin de umre izlenimlerinin alındığı programa Vali İdris Akbıyık’ın yanı sıra İl Emniyet Müdürü Süleyman Suvat Dilberoğlu, İl Müftüsü Faruk Gürbüz ve öğrenciler katıldı.

Editör: Mehmet Çalışkan