Hakkâri Valiliği, İl Müftülüğü, Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü ile İl Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı iş birliğinde “Aile İçi İletişim ve Gençlik” konulu seminer düzenlendi.

Program saygı duruşu ve istiklal marşı ile başladı, İl Müftüsü Faruk Gürbüz’ün açış konuşması ile devam etti.

Müftü Gürbüz şunları kaydetti:

“Toplumun temelini aile oluşturmaktadır. Ailenin sağlam temeller üzerine kurulması; sağlam, mutlu ve huzurlu bir toplumun oluşmasına vesiledir.

Bu projedeki amacımız; ailede şiddetin önlenmesi, milli ve manevi değerlerine bağlı, vatanını ve milletini seven kültürlü gençlerin yetişmesi,  anne baba, kamu, kul ve komşu hakkı, helal-haram duyarlılığı, sosyal yardımlaşma ve dayanışma,  sosyal medya kullanımında mahremiyet bilinci, bağımlılıkla mücadele, çevre temizliği ve doğal kaynakların kullanımı gibi konularda farkındalık oluşturmak gayesiyle “Gönül Bağı” projesi çerçevesinde toplumun her kesimini bir araya getirmek, aralarında sevgi ve muhabbetin oluşmasına vesile olmak, daha iyi bir gelecek için görüş ve önerilerini almaktır.”

Müftü Gürbüz’ün konuşmasının ardından Hakkâri TOBB Hüseyin Çelik Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü Kerim Yaşar’ın sunumuna geçildi.

Yaşar sunumunda, “Bireyin kendini ve başkasını tanıması, mutlu ve huzurlu bir yaşam için güçlü sosyal ilişkiler, düşük stres ve sürekli kendini güncellemenin gerekliliği, kadın ve erkek arasındaki farklılıklar, eşlerin ebeveynleri ile ilişkileri, boş zamanların olumlu değerlendirilmesi, eşlerin birbirlerinin olumlu yönlerini takdir etmeleri, birbirlerine empati yapmaları, eşler arası denklik,  öfke ve kızgınlıkla başa çıkma, aralarındaki problemleri biriktirmeme ve çocuklara yansıtmama ile ilişkiyi düzenli olarak güncelleme” gibi başlıklar üzerinde durdu.

Program ikramlarla son buldu.

Programa Hakkâri Vali Yardımcısı Mustafa Pala,  Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Salih Kaya,  Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Vedat Ali Ertuş, din görevlileri ile eşleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Editör: Mehmet Çalışkan