Hakkari İl Müftülüğü, din görevlileriyle “Şifa Ayı Ramazan” temalı istişare toplantıları düzenliyor.

Ramazan ayında icra edilecek faaliyetlerle ilgili görüş alış verişinde bulunmak amacıyla düzenlenen toplantılarda din görevlileriyle bir araya gelen İl Müftüsü Faruk Gürbüz, Ramazan ayında camilerde koronavirüs tedbirlerine daha fazla dikkat edilmesi gerektiğini hatırlatarak teravih namazlarının evlerde kılınması noktasında gerekli uyarıların yapılmasını gerektiğini ifade etti.

Din görevlilerinden Diyanet İşleri Başkanlığı’nca belirlenen ‘Şifa Ayı Ramazan’ teması kapsamında salgın tedbirlerine riayet edilerek programlar düzenlemelerini isteyen Müftü Gürbüz, namazlarda tadili erkana riayet edilmesi, çocuk ve gençleri camiye ısındıracak tutum ve davranış içinde bulunulması, kadınlar için özel alanlar oluşturulmasının önemini dile getirdi.

Müftü Gürbüz, “Ramazan ayının farklılığını cami cemaatimize hissettirelim. Ramazan ayının manevi ikliminin camilerde, mahallede ve hanelerde yaşanması için gayret edelim. Tedbiri elden bırakmayalım ve salgının sona ermesi için niyaz edelim. Şifa ayı Ramazan da şifa bularak inşallah bayrama erelim.” dedi.

Belde ve köylerdeki din görevlileriyle gerçekleştirilen istişare toplantılarında Şube Müdürü Mikail Polat da hazır bulundu.

Editör: Mehmet Çalışkan