Hakkari İl Müftüsü İsmail Fakirullahoğlu, beraberindeki heyetle birlikte Şemdinli ve Yüksekova ilçelerinde bir dizi ziyarette bulundu.

Şemdinli İlçe Müftülüğü bünyesinde 150 hafızlık öğrencisinin eğitim gördüğü Hz. Aişe Yatılı Kız Kur’an Kursu ve 200’e yakın öğrencisi bulunan Seyit Taha ve Hz. Ali Yatılı Erkek Kur’an Kursu ziyaret edildi.

İl Müftüsü Fakirullahoğlu, beraberindeki heyetle birlikte Yüksekova Esendere beldesinde cami ve Kur’an kurslarını ziyaret ederek din görevlileri ve vatandaşlarla bir araya geldi.

Hacı Sertip Arslan Camii’nde gençlerle buluşan Müftü Fakirullahoğlu, "Gençlerden dinimiz İslam’a ve milletimize uzun yıllar hizmet edebilecek birer fert olarak yetişmeleri için gayret göstermelerini istiyoruz. Bunun için bizler de il ve ilçe müftülükleri olarak elimizden gelen çabayı sarf edecepiz." dedi.

Ziyaret programı Yüksekova Dilekli Bediuzzaman Camii ziyareti ile tamamlandı.

Ziyaretlere dair açıklamalarda bulunan Fakirullahoğlu, şunları kaydetti:

“Irak ve İran ülkelerine sınırı bulunan Şemdinli ve Yüksekova ilçelerinin merkez, belde ve köylerinde kaliteli hizmetlerin yapıldığına şahit oldum. Hizmetlere maddi ve manevi destekte bulunan kişi ve kurumlara teşekkür ediyorum. Gerek cami ve Kur’an kurslarının fiziki yapıları gerek iç donanımları ve gerekse içinde yapılan hizmetler takdire şayandır. Birkaç yıl öncesine kadar hafızlık için uzak memleketlere gitmek zorunda kalan kız ve erkek evlatlarımız, bugün kendi yerlerinde bu imkana sahipler. Yapılan hizmetlerin yakın zamanda meyvelerini vereceğine, bu mekanlarda dinimiz İslam’a ve milletimize faydalı olacak nesiller yetişeceğine inanıyorum.”

Editör: Mehmet Çalışkan