Türkiye Diyanet Vakfı (TDV), soğuk kış şartlarında "çocuklar üşümesin" diye Suriye için yardım seferberliği başlatmıştı.

TDV'nin iyilik çağrısına toplumun tüm kesimlerinden destek geldi.

İl ve ilçe müftülükleri de düzenledikleri kampanyalarla TDV'nin iyilik seferberliğine destek oldu.

Bu kapsamda Hakkari İl Müftülüğü ile TDV Hakkari Şubesi, "Minik Eller Üşümesin" sloganıyla yardım kampanyası başlattı.

Kampanya kapsamında toplanan yardımlar TDV Genel Merkezine ulaştırıldı.

Yardım kampanyasına dair açıklamalarda bulunan İl Müftüsü ve TDV Hakkari Şubesi Başkanı İsmail Fakirullahoğlu, "İdlib'de yaşanan insanlık dramı ve bu gaye için başlatılan yardım kampanyasını görevlilerimiz ve sosyal medya vasıtası ile vatandaşlarımıza duyurduk. Geri dönüş, beklentilerimizin üzerinde oldu. Vatandaşlarımızın mağdur insanlara yaklaşımı, empati kurma becerileri ve en fakirinden en zenginine kadar konuya olan duyarlılıkları takdire şayan bir durumdur. Öyleki harçlıklarını bağışlayan küçük yaştaki çocuklar ile sosyal yardımlaşma ve Kızılay gibi yardım kuruluşlarından yardım alacak seviyede ihtiyaç sahibi olan ailelerin kampanyaya olan destekleri bizleri fazlasıyla memnun etti." dedi

İl Müftüsü Fakirullahoğlu, "İnşalllah bu savaş biter. İnsanlık dramı son bulur ve herkes kendi yurdunda normal yaşantısına geri döner. Temenni ederim ki biz Müslümanlar Peygamber Efendimizin 'Komşusu açken tok yatan bizden değildir' hadis-i şerifi doğrultusunda hareket eden müminler oluruz." diye konuştu.

Editör: Mehmet Çalışkan