2019 yılı Mevlid-i Nebi Haftası kutlama programı çerçevesinde Hakkari ve ilçelerinde yapılacak etkinliklerin hazırlıklarına, Merkez Ahmed-i Hani Yatılı Kur’an Kursunda düzenlenen toplantı ile başlandı.

İl Müftüsü Gürbüz, “Peygamberimiz (s.a.s.) yılın bir haftasına sığdırılacak programlarla anlatılabilecek bir şahsiyet değildir. Ancak, vatandaşlarımızın her yıl sabırsızlıkla beklediği Mevlid-i Nebi Haftasını en güzel ve faydalı bir şekilde geçirmek, O’nu anmak, anlamak ve anlatmak için üzerimize düşeni fazlasıyla yapmaya çalışmalıyız. “Hz. Peygamber ve Aile” temasının işleneceği bu haftayı dolu dolu geçirmek amacıyla gerek camilerde ve gerekse cami dışında icra edeceğimiz programlara, katılımın yüksek olması için gayret göstermeliyiz. Bu çerçevede kurum ve kuruluşlar ile esnaf, emekli, şehit yakınları ve gaziler ile hasta ve yardıma muhtaç kişileri yerlerinde ziyaret edelim. Sorun ve sıkıntılarını imkânlarımız ölçüsünde giderelim. Gençleri ihmal etmeyelim. Etkinliklerimize bayanların katılımını sağlayalım.” dedi

Toplantıda, Mevlid-i Nebi Haftası kutlama etkinliklerinin etkin ve verimli geçmesi, vatandaşların azami derecede faydalanabileceği faaliyetlerin yapılması ve programlara katılımın yüksek olması için müftülükler ile görevlilerce yapılması gereken çalışmalar hakkında planlamalar yapıldı.

Toplantıya il müftüsü Faruk Gürbüz, müftü yardımcısı, ilçe müftüleri, vaizler, şube müdürleri ile kadrolu Kur’an Kursu öğreticileri ve bir kısım din görevlisi katıldı.

Editör: Mehmet Çalışkan