Hakkari İl Müftülüğü Diyanet İşleri Başkanlığınca 7 Mart 2020 tarihinde ülke genelinde gerçekleştirilecek olan "Umre Ödüllü Mevlid-i Nebi Gençlik Bilgi Yarışması"na başvuru yapan öğrencilerle buluştu.

Öğrencilerin yarışma motivasyonlarını artırmak amacıyla Merkez Ahmed-i Hani Yatılı Kur’an Kursu'nda yemekli tanışma programı düzenlendi. 

Kur’an’ı Kerim tilavetiyle başlayan programda din görevlileri ve Ahmed-i Hani Kur’an Kursu öğrencileri tarafından ilahi ve şiirler okundu.

Programda gençlere hitap eden İl Müftüsü Faruk Gürbüz, "Hz. Peygamberi anmak, anlamak ve anlatmak" gayesiyle düzenlenen umre ödüllü bilgi yarışması hakkında bilgiler paylaştı.

Müftü Gürbüz, üniversite öğrencilerine; “Kur’an-ı Kerim'i ve Resulullah’ı  rehber edinmeleri, Hz. Peygamber ve ashabını iyi okumaları, onların yaşantılarını düstur edinmeleri, ilim ve irfanla iç içe olmaları, günümüz fitnelerinden uzak durmaları, sosyal medyayı bilinçli kullanmaları, kötüleri dost edinmemeleri, milli ve manevi değerlere bağlı olarak yetişme gayreti içinde olmaları” tavsiyesinde bulundu.

“Mevlid-i Nebi Gençlik Bilgi Yarışması” için öğrencilere başarı dileklerinde bulunan Gürbüz, daha sonra kurs öğrencileri tarafından İdlib şehitleri için okunan hatimlerin duasını yaptı.

Editör: Mehmet Çalışkan