Hakkari ili Merkez Hacı Sait camiinde gerçekleştirilen ve kalabalık bir vatandaş gurubu tarafından izlenen Kur’an-ı Kerim’i  Güzel Okuma Yarışması bölge finaline, Hakkari, Van, Şırnak, Iğdır, Bitlis, Bingöl ve Muş illerinden din görevlileri katıldı. 

Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu Uzmanı  Davut Kaya başkanlığında Hakkari  İl Müftüsü Faruk Gürbüz’ün katılımı ile oluşturulan jüri heyeti tarafından yapılan yarışma öncesi söz alan Din İşleri Yüksek Kurulu üyesi Kaya “amaçlarının kimseyi yarıştırmak olmadığını, Kur’an-ı Kerim’i okuyan ve okumaya çalışan her kesin kendi gözlerinde birinci olduğunu” belirttikten sonra yarışmanın usul ve esasları hakkında bilgiler verdi. 

Yarışmacıların okuma sırası kura ile belirlendikten sonra yarışmaya geçildi.

Yapılan değerlendirme neticesinde Hakkari adına yarışmaya katılan Kur’an Kursu Öğreticisi Çergez Deniz’in bölge birincisi olmaya hak kazandığı Kur’an-ı Kerim’i Güzel Okuma Yarışması bölge finalinin, ikinciliğine Bitlis ili adına yarışan Müezzin-Kayyım Caner Karaoğlan, üçüncülüğüne ise Iğdır ili adına yarışan İmam-Hatip Bilal Sarı layık görüldü.

Jüri üyelerinin değerlendirmeyi yaptığı esnada Din İşleri Yüksek Kurulu üyesi Davut Kaya katılımcılara Kur’an-ı Kerim ziyafeti sundu.

Ardından söz alan il müftüsü Gürbüz; “yarışma birincisinin yarışmaya katılan tüm görevlilerimiz olduğunu, küçük farklarla sıralamanın belinlendiğini” ifade ederek katılımlarından dolayı kendilerine teşekkür etti.
Yarışmacıların tamamına çeşitli hediyeler verildikten sonra program sona erdi.

Editör: Mehmet Çalışkan