Hakkari Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik (TDP) Şube Müdürlüğü ekipleri, 04-06 yaş gurubu Kur’an kursu öğrencilerini ziyaret ederek, ‘kaçırılma’, ‘boğulma’,‘155 Polis İmdat’ ve benzeri konularda detaylı bilgiler verdi.

Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından Merkez Örnek Cami Kur’an Kursunda gerçekleştirilen eğitim faaliyetine 04-06 yaş gurubu çocuklarına yönelik açılan dört ayrı Kur’an Kursunda eğitim gören çocuklar da katıldı.

Toplanan çocuklara seslenen ‘Kanka Polis’ kostümlü memur; çocuklara boğulma ve çocuk kaçırılma olayları ile 155 Polis İmdat hattı hakkında detaylı bilgiler verdi.

Polis memuru konuşmasında, “Tanımadığınız biri sizi yanına çağırıp ‘çikolata’ veya ‘para vereceğim’ dediğinde sakın yanına gitmeyin ve aracına binmeyin. ‘Sizi tanımıyorum’ deyip ‘imdat’ diye bağırarak etraftakilerden yardım isteyin. Ayrıca, başınız sıkışırsa 155 Polis İmdat hattını arayın” dedi.

Eğitim faaliyetinin ardından TDP Şube Müdürlüğü ekipleri tarafında çocuklara değişik oyuncaklar hediye edildi.

Bu güzel bilgilendirmeden dolayı kurs öğreticileri ile öğrenci velileri memnuniyetlerini dile getirerek polis ekibine teşekkür etti.

Editör: Mehmet Çalışkan