Hakkâri İl Müftülüğünce “İyilik Ekseninde Aile ve Aile İçi İletişim” konulu konferans düzenlendi.

Halk Eğitim Merkezi Konferans Salonu'nda gerçekleşen konferansa Müftülük personeli, din görevlileri ile eşleri ve vatandaşlar katıldı.

Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda İl Müftüsü Faruk Gürbüz açış ve selamlama konuşması yaptı.

Müftü Gürbüz şunları söyledi:

“Toplumun temelini aile oluşturmaktadır. Ailenin sağlam temeller üzerine kurulması için aile bireylerinin kendi aralarında birbirlerine iyilikte bulunması hem Kur’an-ı Kerim hem de hadis-i şeriflerde emredilmiştir. Çocukların anne-babalarına, anne-babaların çocuklarına ve eşlerin de birbirlerine karşı özellikle de içinde bulunduğumuz mübarek ramazan ikliminde iyi davranmaları; sağlam, mutlu ve huzurlu bir toplumun oluşmasına vesiledir. Ayrıca ‘Gönül Bağı’ projesi çerçevesinde toplumun her kesimini bir araya getirmek, aralarında iyiliğin sevginin ve muhabbetin oluşmasına vesile olmak en büyük önceliğimizdir.”

Sonrasında kürsüye gelen TOBB Hüseyin Çelik Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü Abdulkerim Yaşar ise yaptığı sunumda; bireyin kendini ve başkasını tanıması, mutlu ve huzurlu bir yaşam için güçlü sosyal ilişkiler, başarı ve iyilik ekseninde aile, eşlerin ebeveynleri ile ilişkileri, boş zamanların olumlu değerlendirilmesi, eşlerin birbirlerinin olumlu yönlerini takdir etmeleri, eşler arası denklik, huzurlu bir aile için sevgi ve saygı, yaşama sevinci, eşler arasındaki problemleri biriktirmeme ve çocuklara yansıtmama gibi konu başlıklarına değindi.

Editör: Mehmet Çalışkan