Koronavirüsle mücadelede 81 ilde vatandaşın hizmetinde olan din görevlileri, bu kez de köylerde yaşayan vatandaşların yardımına koştu.

Hakkari İl Müftülüğü din görevlileri, bir yandan "Vefa Sosyal Destek Grubu" çalışmaları kapsamında hasta, yaşlı ve engelli vatandaşların maaşlarını evlerinde teslim ederken diğer yandan çiftçilere yardım eli uzattı.

İlkbaharın gelmesiyle birlikte başlayan tarım işlerini koronavirüs salgını dolayısıyla yapamayan çiftçilere, din görevlileri yardım etti. 

Köylerde görev yapan din görevlileri, sokağa çıkmaları sınırlandırılan vatandaşların tarlasını ekti, ağaçlarını budadı.

Bağ ve bahçe işlerinde vatandaşa yardımcı olan din görevlileri, ihtiyaç olduğunda çiftlik sahibi vatandaşların hayvanlarının bakımına da gönüllü olarak destek oldu.

Yapılan çalışmaları Diyanet Haber'e değerşendiren İl Müftüsü Faruk Gürbüz, şöyle konuştu:

"Covid-19 virüsünün hızla yayılması ve hayatın her alanını olumsuz etkilemesi nedeniyle, Valiliğimizce bir dizi önlem alındı. Bu önlemler kapsamında 65 yaş üstü ve kronik rahatsızlıkları bulunan vatandaşlarımız, 112 Çağrı Merkezini arayarak taleplerini iletmekteler. Çağrı Merkezi yetkilileri maaş çekme ile ilgili gelen talepleri Müftülüğümüzce görevlendirilen 4 büro personeli tarafından kullanılan 112 Vefa İletişim Programı'na bildiriyor. Vefa İletişim Programı'nı kullanan görevlilerimiz de 'Valilik Vefa Soayal Destek Gurubu'nda görevlendirilen personellerimize talepte bulunan kişilerin iletişim bilgileri ile çekilmek istenen tutarı bildirerek maaşlarının ilgili bankalardan çekilmesini ve  evlerinde kendilerine teslim etmelerini sağlıyor."

Görevlilerin salgın dolayısıyla yaptıkları hizmetlerin sadece bundan ibaret olmadığını bildiren Müftü Gürbüz; "Salgının ülkemizde belirmesinden bu güne görevlilerimiz her alanda üzerlerine düşen görevleri layıkıyla yerine getirmeye devam etmektedirler. Koronavirüs ile mücadelede, bir yandan yaşlı ve kronik rahatsızlığı olanların temel ihtiyaçlarını karşılarken diğer yandan vatandaşları virüse karşı alınan yeni tedbirler konusunda bilgilendirip yetkililerce alınan tedbirlere uymaya davet ediyorlar. Baharın gelişiyle birlikte özellikle köylerimizde görev yapan din görevlilerimiz, vatandaşlarımızın evlerinde kalmalarını sağlamak gayesiyle tarla ekimi ile ağaç budama işlerini üstlenmekte ve görev yerlerinde salgının yayılmasını önleme gayreti içindedirler. Görevlilerimizin yaptığı bu özverili çalışmalar nedeniyle vatandaşlarımızdan aldığımız olumlu dönüşümler bizleri fazlasıyla memnun etmektedir." ifadelerini kullandı.

Editör: Mehmet Çalışkan