Tüm dünyada etkisini sürdüren yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını gölgesinde geçirilen ikinci Ramazan'da, Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) Hakkari Şubesi, “Kardeşlerini Unutma, Beklenen Sensin” sloganıyla 450 aileye Ramazan yardımı ulaştırdı.

Hayırsever vatandaşların emaneti olan zekat, fitre ve bağışlarla hazırlanan Ramazan yardımları, din görevlileri ve TDV gönüllüleri tarafından ihtiyaç sahibi ailelere teslim edildi.

Ramazan ayı öncesinde ihtiyaç sahibi ailelerin tespit edilerek Ramazan ayında yardımların ulaştırıldığını belirten Hakkari İl Müftü Vekili Mikail Polat, “Vatandaşlarımız tarafından Vakıf Şubemize teslim edilen gıda paketleri, fitre, zekat, kurban bağışları ile Türkiye Diyanet Vakfı Genel Merkezi'nden gönderilen yardım kartları, görevlilerimizden oluşan ekipler tarafından büyük bir itina ile ihtiyaç sahibi 450 ailenin evine bizzat ulaştırıldı. Bu noktada vatandaşlarımızdan aldığımız hayır dua ile Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfına duyulan güven bizleri fazlasıyla memnun etti.” dedi.

Hayırseverlere bayram öncesi çağrıda bulunan İl Müftü Vekili Polat, “Vatandaşlarımızdan zekat, fitre, fidye, sadaka, gıda paketi, bayramlık kıyafet gibi bağışları için bagis.tdv.org web adresinden, fitre ve fidye bağışları için de yine tüm GSM operatörlerinin faturalı-faturasız hatlarından FİTRE ya da FİDYE yazıp 5601’e SMS göndererek 28 TL’lik fitre ve fidye bağışında bulunmalarını ve yardımlarının ihtiyaç sahiplerine ulaştırılacağını bilmelerini istiyorum.” ifadelerini kullandı.

Editör: Mehmet Çalışkan