Hakkari'ye yaklaşık 30 km uzaklıkta Van yolu üzerinde bulunan Erziki mevkisinde hayırseverler tarafından inşa edilen Seyit Abdulkadir Geylani Camii ibadete açıldı.

Hayırseverler, inşası tamamlanan camiyi İl Müftülüğüne devretti.

İl Müftülüğünde koronavirüs tedbirleri eşliğinde gerçekleşen devir teslim töreninde konuşan İl Müftü Vekili Mikail Polat, "Yüce Allah Kur’an-ı Kerim'de; 'Allah'ın mescitlerini, ancak Allah'a ve ahiret gününe inanan, namazı kılan, zekatı veren ve Allah'tan başkasından korkmayan kimseler imar ederler.' buyurmaktadır.  Kıymetli iş adamının Van yolu üzerine yaptırdığı mescit, yapıldığı konum itibarıyla önemli bir eksikliği gidermiştir. Özellikle İl dışından getirilen cenazeleri karşılamaya gelenler, bu bölgeyi bekleme yeri olarak seçmektedir. Mescidin bu bölgeye yapılmış olması, vatandaşlarımızın abdest ve namaz gibi ibadetlerini yerine getirmelerine kolaylık sağlayacaktır.  Bu vesileyle mescidin yapılmasına vesile olanlara teşekkür ederim." dedi.

İsminin açıklanmasını istemeyen hayırsever iş insanı ise "Özellikle İl dışından getirilen cenazeleri karşılamaya gelenlerin bu bölgeyi bekleme yeri olarak seçmeleri ve ibadet yapabilecekleri yer bulamamaları nedeniyle buraya bir mescidin inşa edilmesi gerektiği kanaatine vardım. Yakınlarımla görüşerek bölgeye bu hizmeti yapmaya karar verdik. Mescidi ibadete hazır hale getirmenin sevinciyle Müftülüğe devir işlemleri için buradayız. Bizden maddi manevi yardımlarını esirgemeyen başta Müftülük yetkilileri olmak üzere hizmete katkı veren herkese şükranlarımı sunuyorum." diye konuştu.

Konuşmaların ardından İl Müftü Vekili Polat hayırsever vatandaşa "Teşekkür Belgesi" takdim etti.

Editör: Mehmet Çalışkan