Hakkari Durankaya Beldesi'nde ikamet eden Mansur Hüdayi Berşan, harçlıklarını Suriyeli ihtiyaç sahibi kardeşleriyle paylaştı.

Kumbarasında biriktirdiği harçlıklarını İl Müftüsü ve Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) Hakkari Şubesi Başkanı İsmail Fakirullahoğlu'na teslim eden Berşan, "Sosyal medya ve televizyonlarda gördüğüm Suriyeli kardeşlerimizin mağduriyeti içimi acıttı. Hiçbir şeyimiz olmasa bile sıcak ortamlarda barınma imkanına sahibiz. Onlar kalacak ev, yiyecek ekmek, giyecek elbise ve ayakkabı bulamıyorlar. Bu beni çok etkiliyor. Geceleri sıcak yatağımda uyurken vicdan azabı çekmek istemiyorum. Bu nedenle ihtiyaçlarım için kumbaramda biriktirdiğim harçlığımı Suriyeli kardeşlerime göndermeye karar verdim. Suriye ve dünyanın başka bölgelerinde bulunan mağdur kardeşlerimize herkes elinden geldiğince yardım ederse kimse aç ve açıkta kalmaz diye düşünüyorum." dedi.

Berşan'ın bağışını TDV adına kabul eden İl Müftüsü Fakirullahoğlu ise Berşan'ın babası olan ve aynı zamanda imam hatip olan Metin Berşan'ı tebrik ederek, "Bu güzel davranışından dolayı kardeşime teşekkür ediyorum. Acı ve sevinci paylaşabilen, empati yapan ve diğerkamlık duygusuna sahip kardeşlerimizin artıyor olması mutluluğumuzu artırmaktadır. Yüce Allah, İslam kardeşliği bilincini aramızda yaysın. Çocuğu ve onu yetiştiren anne ve babasını her türlü bela ve musibetten muhafaza eylesin." duasında bulundu.  

Editör: Mehmet Çalışkan