Türkiye Diyanet Vakfının hizmet ve faaliyetlerinin tanıtıldığı programa TDV Mütevelli Heyeti II. Başkanı İlyas Serenli, İl Müftüsü Faruk Gürbüz, müftülük personeli, cami görevlileri ve Kur’an kursu öğreticileri katıldı.

Hakkâri İl Kültür Müdürlüğüne ait Atatürk Konferans Salonu'nda düzenlenen program Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı.

Ardından, Türkiye Diyanet Vakfı Mütevelli Heyeti II. Başkanı İlyas Serenli, TDV'nin hizmet ve faaliyetlerini anlattı.

Asr-ı saadetten Osmanlı’ya, Osmanlı’dan günümüze kadar vakıfların önemi ve misyonunu hakkında tarihten örneklerle bilgi veren Serenli; Türkiye Diyanet Vakfının kuruluş amacı, yurt içi ve yurt dışında yapılan eğitim ve kültür faaliyetleri, yoksulluk çeken ülkelerde ve ülkemizde yapılan maddi ve nakdi yardımlar, öğrencilere verilen burslar, ramazan ayında yapılan faaliyetler, dağıtılan kurbanlar, cami ve eğitim kurumlarının inşaatları, cami ve eğitim faaliyetlerinin geliştirilmesine yönelik çalışmalar,  “Hediyem Kur’an Olsun” kampanyası, susuzluk çeken ülkelerde açılan su kuyuları, doğal afetlerden zarar gören ülkelerde yürütülen insani çalışmalar gibi başlıklar altında kapsamlı bir sunum yaptı. 

Bütün bu çalışmaların şubelerin desteği olmadan yapılamayacağını belirten İlyas Serenli, görevlilerden, vakfın hizmet ve faaliyetlerinin tanıtımına yardımcı olmalarını istedi.

Vakfın hizmet ve faaliyetlerini konu alan sinevizyon gösteriminin ardından, din görevlilerinin görüş ve önerileri alındı.

Editör: Mehmet Çalışkan