Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu Uzmanı Dr. Fatih Mehmet Aydın'ın katılımıyla Ramazan Buluşmaları kapsamında Hakkâri’de bir dizi etkinlik gerçekleştirdi.

Vali Vekili Cüneyt Epçim’i makamında ziyaret ederek buluşmalarına başlayan Kurul Uzmanı Dr. Aydın, akabinde "Adalet Ormanı" açılışı ve fidan dikim etkinliğine katıldı.

İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yakup Çiçek’i makamında ziyaret edip çalışmalar hakkında bilgi alışverişinde bulunan Dr. Aydın, ardından öğrencilerle bir süre sohbet etti.

Yüksekova İlçe Müftüsü Şakin Şahin ile beraber yerel bir radyo yayına konuk olan Kurul Uzmanı Dr. Aydın, bu yılki ramazan ayı teması olan “Ramazan ve İnfak” konulu sohbet yaptı. 

Daha sonra Vali Vekili Cüneyt Epçim, Vali Yardımcısı Mustafa Pala, İl Müftüsü Faruk Gürbüz, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve Müftülük personelinin katılımı ile Merkez Ahmed-i Hani Yatılı Kur’an Kursunda hafızlık eğitimi alan öğrencilerle birlikte gerçekleştirilen iftar yemeğine katıldı. 

Daha sonra Kurulu Uzmanı Dr. Fatih Mehmet Aydın, Gençlik Spor İl Müdürlüğü bünyesinde faaliyet gösteren Gençlik Merkezinde gençlerle bir süre sohbet etti.

Merkez Örnek Camii'nde gerçekleştirilen sabah namazı buluşmasına da katılan Dr. Aydın, sonrasında TOBB Hüseyin Çelik Anadolu İmam Hatip Lisesinde öğrencilerle bir araya geldi.

Merkez Hacı Sait Camii'nde merkezî vaaz sistemi ile “Ramazan ve İnfak” konulu cuma vaazını yapan Dr. Fatih Mehmet Aydın, namazı müteakip kız Kur’an kurslarını ziyaret ettikten sonra Hakkâri’den ayrıldı.

Editör: Mehmet Çalışkan