Selalar ve Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan programa Hakkâri Valisi İdris Akbıyık, İl Müftüsü Faruk Gürbüz, Belediye Başkanı Cüneyt Epcim, daire amirleri, ilçe müftüleri, din görevlileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Programın açış konuşmasını yapan İl Müftüsü Faruk Gürbüz şöyle konuştu:

“Geçen yıla kadar “Kutlu Doğum Haftası” adı altında miladi takvime göre kutlanan hafta, bundan böyle “Mevlid-i Nebi Haftası” olarak hicri takvime göre idrak edilecektir. Başkanlığımız bu yıl temayı “Hz. Peygamber ve Geçlik” olarak belirledi. Hafta boyunca nüfusumuzun büyük bir bölümünü oluşturan gençler programlarımıza konu olacak, gençlerin huzur ve refah dolu bir hayat sürmeleri,  dünya ve ahiret saadetleri,  gönüllerini kazanmak ve İslam’a ısındırmak için Peygamber Efendimiz’in (s.a.s.) hayatı her ortamda anlatılacaktır.” 

Ardından Diyanet İşleri Başkanlığınca hazırlanan “Gençlik” konulu sinevizyon gösterimi yapıldı.

Sinevizyon gösteriminin ardından kürsüye gelen Vali İdris Akbıyık: “Peygamber Efendimizin doğumunun sene-i devriyesine bizleri ulaştıran Yüce Allah’a hamd olsun.  Mevlid-i Nebi Haftası İslam âleminin yakınlaşmasına, gönüllerin birleşmesine, sevgi ve muhabbetin artmasına vesile olsun. Bu haftaya özel belirlenen temanın “gençler” olması, haftaya güzel bir anlam katmıştır.”

Hakkâri Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yakup Çiçek ise Mevlid-i Nebi’nin anlamını ve günümüze kadar gelişini anlattıktan sonra, Kur’an-ı Kerim’de örnek gösterilen gençler ile Hz. Peygamber’in (s.a.s.) gençlik hayatı ve gençlerle olan iletişimini konu alan bir konferans verdi.

Program sonunda katılımcıların tamamına, Diyanet İşleri Başkanlığınca hazırlanan kitaplar hediye edildi. 
 

Editör: Mehmet Çalışkan