Derecik beldesinin, Meclis’te kabul edilen kanun teklifiyle ilçe statüsüne kavuşmasının ardından ilçe müftülüğü kurma çalışmaları da başladı.

Hakkâri İl Müftüsü Faruk Gürbüz, Yüksekova İlçe Müftüsü Şakir Şahin ve Şemdinli İlçe Müftü Vekili Yusuf Yanıç’la birlikte müftülüğün kuruluş çalışmalarını yerinde görmek, yapılacak hizmet binası için yer tespitinde bulunmak, din görevlileri ve vatandaşlarla buluşmak amacıyla ilçeye bir ziyaret gerçekleştirdi.

İl Müftüsü Gürbüz ve beraberindekiler ilk olarak Mevlana Halit Yatılı Erkek Kur’an Kursu öğrencileriyle bir araya geldi.

Kurs yöneticilerinden kursta yürütülen çalışmalar hakkında bilgi alan Müftü Gürbüz, öğrencilerle bir süre sohbet etti.

Ziyaret kapsamında din görevlileri ile bir toplantı da yapan İl Müftüsü Gürbüz, toplantıda yaptığı konuşmasında şunları kaydetti:

Derecik beldesinin kazandığı ilçe statüsünün hayırlı hizmetlere vesile olmasını diliyorum. Burada görev yapan siz din görevlilerimizden, ilçenin kuruluş sürecinde üzerinize düşen görevleri yerine getirmede hiçbir fedakârlıktan kaçınmamanızı ve resmî kurum ve kuruluş yetkilileri ile irtibat halinde olmanızı istiyorum. Sizler birer manevi aile hekimi olarak hareket edeceksiniz. Bu bağlamda aile ziyaretleri yapacak, gençlerle ilgilenerek istek ve arzularını dinleyecek, şehit yakınları ile gazileri ziyaret ederek yalnız olmadıklarını hissettirmelerini sağlayacaksınız. Müftülüğümüzün kadınlara yönelik planladığı vaaz ve irşat programları aksamdan devam edecek. Bayan görevlilerimiz gittikleri köy ve mezralar ile merkezdeki bayanların soru ve sorunlarıyla yakından ilgilenecekler. Kısacası yapacağınız temaslarla cami cemaatinden kopmayacaksınız.”

Beraberindeki heyetle Kaymakam İdris Arslan ile Belediye Başkanı Ekrem Çetinkaya’yı da ziyaret eden Müftü Faruk Gürbüz, kuruluş aşamasındaki ilçede yapılması gereken çalışmalar hakkında görüş alış verişinde bulundu.

Gürbüz, İl Müftülüğü olarak ilçenin kuruluşunda üzerlerine düşen görevleri yapmak için ellerinden gelen gayreti göstereceklerini belirtti.

Yapılan görüşmelerde, ilçeye müftülük hizmet binası inşa edilinceye kadar büro hizmetlerinin Derecik Merkez Ulu Camii’nde yürütülmesi kararı alındı.

Editör: Mehmet Çalışkan