"Toplu yerlerde yüksek sesle hatim okunurken, bilenlerin gözleriyle Kur'an-ı Kerim'i takip etmesi, bilmeyenlerin dinlemesi" anlamına gelen mukabele geleneği Hakkari'de kadınlar tarafından yaşatılıyor.

2021-2022 eğitim öğretim yılında ihtiyaç odaklı Kur’an kurslarına kayıt yaptıran vatandaşlar, ilerleyen yaşlarına rağmen Kur’an-ı Kerim öğrenerek Ramazan ayında mukabele okumaya başladı.

Kur’an kurslarında büyük bir başarıya imza atıldığını belirten Hakkari İl Müftüsü İsmail Fakirullahoğlu, “Kamu, özel veya kendi işinde çalışan bazı vatandaşlarımızın Kur’an kursu hizmetlerinden gerektiği gibi faydalanamadığı hepimiz tarafından bilinen bir gerçektir. Bu durumu gidermek için Diyanet İşleri Başkanlığınca başlatılan ihtiyaç odaklı Kur’an kursları projesi önemli bir ihtiyaca cevap olmuştur.” dedi.

Proje sayesinde vatandaşların iş hayatından kopmadan Başkanlığın yaygın din eğitimi hizmetinden etkin ve verimli şekilde yararlandığını belirten Müftü Fakirullahoğlu, “İlimizde açılan ihtiyaç odaklı Kur’an kurslarına kayıt yaptıran vatandaşların çoğu Kur’an-ı Kerim öğrenmiş ve temel dini bilgileri edinmişlerdir. Özellikle ev hanımlarının bu kurslara olan ilgisi her türlü iltifata layıktır. Normal Kur’an kurslarında olduğu gibi ihtiyaç odaklı kurslarda okuyan öğrencilerin ekseriyeti Ramazan ayında mukabeleye katılacak seviyeye gelmişlerdir. Buna vesile olan Kur'an kursu öğreticisi kardeşlerime teşekkür ediyorum.” diye konuştu.

İhtiyaç odaklı Kur’an kurslarında görev yapan öğreticiler ise şu ifadelere yer verdi.

“Vatandaşlarımızın ihtiyaç odaklı Kur’an kurslarına gösterdiği ilgiden memnunuz. Kurslara gelen vatandaşlarımızın çoğunun Kur’an-ı Kerim'i kendi başına okuyabilecek seviyeye gelmiş olması sevincimizi artırmaktadır. Eğitim öğretim yılı başında Kur’an-ı Kerim'i hiç bilmeyenler, bugün mukabelelere katılabilecek seviyeye gelmiştir. Bunun yanında ibadet, itikat ve ahlaki konuları öğrenmeleri bizleri ayrıca mutlu etmektedir.”

Editör: Mehmet Çalışkan