Diyanet İşleri Başkanlığı koordinesinde "Geldi Yaz Tatili Şimdi Kur’an Öğrenme Vakti" ve “Haydi Koş Gel Camiler Seninle Güzel” temasıyla açılan Yaz Kur'an Kurslarında eğitimler sürüyor.

Bu kapsamda Hakkari İl Müftülüğüne bağlı Merkez Hacı İsmail Bal, Musab Bin Umeyr ve Ensar camilerinde açılan yaz Kur’an kurslarına devam eden öğrenciler Ensar Camii'nde buluştu.

Birbirine yakın camilerde yaz Kur’an kurslarına devam eden öğrencilerin tanışıp kaynaşmalarını sağlayarak moral ve motivasyonlarını artırmak amacıyla gerçekleştirilen etkinlikte İl Müftüsü İsmail Fakirullahoğlu, çocuklarla bir araya geldi.

Çocukların cami atmosferinde bir arada olmasının önemini vurgulayan İl Müftüsü Fakirullahoğlu, onlara "Sizler iyiliğe anahtar, kötülüğe kilit olacaksınız. Geleceğimizin teminatı sizlersiniz. Bu millet sizden çok şey bekliyor." diye seslendi.

Müftü Fakirullahoğlu, "Öncelikle yaz tatilinizi, kutsal kitabımız olan Kur’an-ı Kerim’i, sevgili Peygamberimiz Hz. Muhammed’i, ibadet, itikat ve ahlakı öğrenmek amacıyla değerlendirdiğiniz için hepinize ve anne babanıza ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Bu öğrenme isteğiniz çok kıymetli. Burada gördüklerinizi kurslara gelmeyen arkadaşlarınıza da anlatın, onları da yaz kurslarına gelmeye, cami ve cemaatle buluşmaya davet edin. Kursun sonunda hayatınızda bir takım olumlu değişiklikler olduğunu göreceksiniz. Başarılarınızın devamını diliyorum. Rabbim Kur'an-ı Kerim'i anlamayı ve onunla amel etmeyi nasip etsin." dedi.

İl Müftüsü Fakirullahoğlu konuşmalardan sonra öğrencilerle birebir ilgilenerek istek ve temennilerini dinledi.
 

Editör: Mehmet Çalışkan