Diyanet İşleri Başkanlığınca "2021 Yılı Camiler ve Din Görevlileri Haftası" nedeniyle din görevlilerine yönelik düzenlenen "Hafızlık ve Kur’an-ı Kerim’i Güzel Okuma Yarışması" kapsamında il birincileri belirleniyor.

Yarışma sonucunda Hakkari il birincileri belli oldu.

Hakkari Hacı Sait Camii’nde düzenlenen yarışmalarda Kur’an-ı Kerimi Güzel Okuma kategorisinde Yüksekova ilçesi Akpınar Köyü Ovaiçi Mezra Camii İmam Hatibi Harun Babat, Hafızlık kategorisinde ise Derecik İlçesi Hacıbey Mahallesi Yukarı Aydınlık Camii 4/B sözleşmeli İmam Hatibi Beşir Sevim il birincisi oldu.

Yarışmalarda dereceye giren din görevlilerini tebrik eden İl Müftü Vekili Mikail Polat, "Yarışmalara katılan bütün görevlilerimiz birinciliği hak edecek bir performans sergilediler. Ancak yarışmalarda derecelendirme yapma mecburiyeti olduğundan ince ayrıntılarla il birincilerini tespit etmeye çalıştık. Bu vesileyle yarışmalara katılan bütün görevlilerimiz ile jüri heyetine teşekkür ederim. Birinci gelen görevlilerimizin bölge ve Türkiye geneli finalinde üstün başarı göstereceklerine inanıyorum. Kendilerine daha şimdiden başarılar diliyorum." dedi.

Yarışmada dereceye giren din görevlileri İl Müftülüğü tarafından ödüllendirildi.

Editör: Mehmet Çalışkan