Diyanet İşleri Başkanlığınca din görevlilerinin okuma, yorumlama ve müzakere faaliyetlerinin geliştirilerek devam ettirilmesi ve din hizmetlerinde verimliliğin artırılması amacıyla hayata geçirilen "Oku-Yorum" projesi kapsamında Hakkari’de din görevlileri bir araya geliyor.

Belirli aralıklarla bir araya gelen din görevlileri, önceden belirlenen kitap üzerinde müzakere yapıyor.

Projenin din görevlileri arasında ülfet ve muhabbet oluşturduğunu dile getiren İl Müftüsü İsmail Fakirullahoğlu, “Oku-Yorum projesinin görevlilerimiz arasında genel anlamda kabul görmüş olmasından memnuniyet duyduğumu belirtmek istiyorum. İlk emri ‘oku’ olan yüce kitabımız Kur’an-ı Kerimin birçok ayeti kerimesi ile Peygamber efendimizin hadis ve uygulamaları okuma ve ilim sahibi olmanın önemine vurgu yapmaktadır. Projenin uygulanması konusunda gösterilen duyarlılık vesilesiyle bütün görevlilerimize şükranlarımı sunuyorum.” dedi.

“Kitap okumak etkili bir ilaçtır.” diyen Müftü Fakirullahoğlu, “Okumak, kelime dağarcığımızın gelişmesine ve yaşama hevesimizin artmasına vesiledir. Kendimizi daha iyi ifade etmemizi, yalnızlık hissinden kurtulmamızı, pratik düşünmemizi, karar verme mekanizmamızın gelişmesini, genel kültürümüzün artmasını, alanımızda uzmanlaşmamız ve stresle baş etmemizi sağlar. Bu yönü ile ‘Oku-Yorum’ projesi, müzakere etme, yorumlama ve güzel konuşma yeteneğimizi geliştirmek ve ilmimizi arttırmak için büyük bir fırsattır. Edindiğimiz yeni bilgileri başkalarına öğretmenin yanında kendi yaşantımıza da uygulamak önem arz etmektedir.” değerlendirmesinde bulundu.

Editör: Mehmet Çalışkan