Diyanet İşleri Başkanlığı koordinesinde il ve ilçe müftülükleri bünyesinde din görevlileri ve Kur’an kursu öğrencileri tarafından 15 Temmuz şehitleri ve tüm şehitler için binlerce hatim okundu.

Hakkari İl Müftülüğünce düzenlenen "15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü" etkinlikleri, Merkez Ulu Camii’ndeki Hatim ve Mevlid-i Şerif programı ile başladı.

Din görevlileri şehitler için Kur’an-ı Kerim tilavet etti, Mevlid-i Şerif okudu. 

İl Müftü Vekili Mikail Polat, Ahmed-i Hani Kur’an Kursu öğrencileri tarafından okunan şehitler için okunan 203 Hatm-i Şerif ile Mevlid-i Şerif’in duasını yaptı.

- Şehit yakınları ile gazilere ziyaret

"15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü" etkinlikleri kapsamında şehit aileleri ile gaziler ziyaret edildi.

Ziyaretlerde şehitler için Kur’an-ı Kerim okundu, dualar edildi.

Din görevlileri tarafından okunan Kur’an-ı Kerim tilaveti sonrası şehitler için dua eden İl Müftü Vekili Mikail Polat, “Şehitlerimiz vatanımızın bekası, birlik ve beraberliğimizin muhafazası için hakka yürüdü.” dedi.

- 15 Temmuz coşkusu meydanlara sığmadı

Hakkari Valiliği önünden düzenlenen "15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Programı" saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı, İl Müftü Vekili Mikail Polat’ın yaptığı dua ile devam etti.

Saatler 00.13’ü gösterdiğinde ise ülke genelindeki 90 bini aşkın camide olduğu gibi Hakkari’deki tüm camilerden ve valilik önünde kurulan sahneden salâ sesleri yükseldi.

- Gençler sabah namazında buluştu

Merkez Ulu Camii’nde düzenlenen sabah namazı buluşmasında Atatürk Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Dr. Recep Ertuğay’ın şehitlik ve gaziliğin önemi konulu kısa konuşmasından sonra İl Müftü Vekili Mikail Polat tarafından şehitler ile birlik ve beraberlik için dua edildi.

Hakkari Valisi İdris Akbıyık’ında katıldığı program Gençlik ve Spor İl Müdürlüğünün ikramı ile sona erdi.

Editör: Mehmet Çalışkan