Hakkari İl Müftülüğü, "Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed'i (s.a.s.) daha iyi tanımak, anmak, anlamak ve hayatımızı onunla anlamlandırmak, gönüllerdeki sevgisini canlı tutmak, inşa ettiği vefa toplumunun temel dinamiklerini ortaya koymak, vefa, birlik, beraberlik, yardımlaşma ve dayanışma duygularının yaygınlaşmasına ve dini duyarlılığın artmasına katkı sağlamak amacıyla" şiir ve kompozisyon yarışmaları düzenledi.

İl Müftü Vekili Mehmet Ali Yiğit başkanlığında oluşturulan komisyon üyelerinin değerlendirmeleri sonucunda dereceye giren öğrenciler belirlendi.

İl Müftü Vekili Yiğit, "Peygamber Efendimizin doğumunun sene-i devriyesi dolayısıyla ortaokul ve lise öğrencileri arasında düzenlenen şiir ve kompozisyon yarışmalarına kardeşlerimizin gösterdiği yoğun ilgi bizleri fazlasıyla memnun etti. Sunulan her eser ufuk açıcı kalitedeydi. Her kategorinin ilk üç eserini seçmek zorunda olsak da yarışmalara katılan her öğrenci gönlümüzün birincisidir. Yarışmalarda derece alan veya alamayan bütün öğrenci kardeşlerimi tebrik ediyor ve başarılarının devamını Yüce Allah'tan diliyorum." dedi.   

Editör: Mehmet Çalışkan