Diyanet İşleri Başkanlığı ile Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) iş birliğinde "Kurbanını Paylaş, Kardeşinle Yakınlaş" sloganıyla yürütülen "2022 Yılı Vekaletle Kurban Organizasyonu" kapsamında Hakkari'de 3 bin aileye kurban eti ulaştırıldı.

Hakkarili hayırsever vatandaşlara vekaletle kurban organizasyonuna verdikleri destek nedeniyle teşekkür eden İl Müftüsü ve TDV Hakkari Şubesi Başkanı İsmail Fakirullahoğlu; "Başkanlığımız ve Vakfımız iş birliği ile yürütülen 2022 Yılı Vekaletle Kurban Organizasyonu'na Hakkari halkı imkanları ölçüsünde gerekli desteği sağlamaya çalıştı. Maddi durumu müsait olanların büyük çoğunluğu kurban vekaletlerini vermede Vakfımızdan yana tercihte bulundu." dedi.

3 bin aileye kurban eti ulaştırıldı

Organizasyon kapsamında il ve ilçelerinde kesilmek üzere Türkiye Diyanet Vakfı tarafından ücretleri gönderilen küçükbaş hayvanları, oluşturulan komisyonlar vasıtasıyla tek tek seçmek suretiyle bağışta bulunanların emanetlerine sahip çıktıklarını ve satın aldıkları kurbanlıkları dini vecibelere göre keserek etlerini yaklaşık 3 bin aileye ulaştırdıklarını ifade eden Fakirullahoğlu, "Yurt içi ve yurt dışında kesilmek üzere vekaletini aldığımız kurbanlar ise İslami usullere göre kesilip Türkiye Diyanet Vakfı güvencesiyle ihtiyaç sahiplerine dağıtılmaktadır. Büyük ve küçükbaş olarak bağışlanan kurbanlıkların etleri, dünyanın farklı coğrafyalarında, yardım bekleyen ihtiyaç sahiplerine Kurban Bayramı süresince ulaştırılmaya devam edilmektedir." diye konuştu.

Editör: Mehmet Çalışkan