Hakkari İl Müftülüğüne bağlı Ahmed-i Hani Yatılı Erkek Kur’an Kursu’nda hafızlık eğitimi alan öğrencilere yönelik piknik programı düzenlendi.

Depin mevkisinde düzenlenen piknik programında İl Müftüsü İsmail Fakirullahoğlu hafızlık öğrencileri ile bir araya geldi.

Burada bir konuşma yapan İl Müftüsü Fakirullahoğlu, hafız olmaktan ziyade hafız kalmanın önemini vurgulayarak şunları kaydetti:

"Allah Resulü hadis-i şeriflerinde 'Kur'an hafızının duası kabul olur', 'Cennetin basamakları Kur'an ayetlerinin sayısı kadardır. Kur'an ehlinden kim cennete girerse ondan daha üstün hiçbir şey yoktur', 'Kur'an hafızları başka gölge bulunmayan günde nebileri ve seçilmişleri ile birlikte Allah'ın gölgesindedirler.' buyurmaktadır. İşte bu hadis-i şeriflerden de anlaşılacağı üzere, halis bir niyet ve temiz bir kalp ile Allah'ın kitabını ezberleyen, onu anlamaya çalışan, hükümlerini hayatına tatbik eden, derinliklerine vakıf olan ve sürekli okuyup tekrarlamak suretiyle hatırında tutma gayretinde olan kimselerin kazanmış oldukları yüksek dereceler vardır. İşte bu açıdan bakıldığında ne kadar önemli bir iş yaptığınız daha iyi anlaşılacaktır."

Editör: Mehmet Çalışkan