Diyanet İşleri Başkanlığınca "2022 Yılı Camiler ve Din Görevlileri Haftası" etkinlikleri kapsamında din görevlilerine yönelik Türkiye genelinde düzenlenen "Hadis-i Şerif Ezberleme Yarışması"nda bölge elemeleri sürüyor.

Bu kapsamda Hakkari İl Müftülüğü ev sahipliğinde Merkez Hacı Sait Camii Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen finale Hakkari, Van, Şırnak, Bitlis, Iğdır Muş ve Siirt illerinin birincileri katıldı.

İl Müftü Vekili Bilal Beyter, "Başkanlığımızca din görevlilerinin yeteneklerini geliştirmek ve hizmet kalitesini yükseltmek gayesiyle çeşitli yarışmalar düzenlenmektedir. Bugün, bu yarışmalardan biri olan din görevlileri arası Hadis-i Şerif Ezberleme Yarışması Bölge Finalini gerçekleştirmiş olacağız. Bu kapsamda illerde ilçe birincileri arasında yapılan elemelerde il birincisi olup, bölge finaline katılmaya hak kazanan bütün görevliler gönüllerin birincisidir. Yarışmalara katılma cesareti göstermek, bunun için çalışmak, çabalamak, araştırmalar yapmak ve yeni bilgiler için uğraş vermek başlı başına bir kazanımdır. Yarışma sonunda birinci olacak kardeşimizin Türkiye finalinde bölgemizi en güzel şekilde temsil edeceğine yürekten inanıyorum. Katılımlarınızdan dolayı hepinize teşekkür eder, başarılar dilerim." dedi.   

Din İşleri Yüksek Kurulu Uzmanı Murat Peçe’nin komisyon başkanlığını yaptığı yarışmada Van’dan Kur’an Kursu Öğreticisi Fatih Can birinci, Bitlis’ten Kur’an Kursu Öğreticisi Azime Kızılşah ikinci, Siirt’ten İmam Hatip Raşit Işık ise üçüncü oldu.

Editör: Mehmet Çalışkan