Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından her yıl Türkiye geneli Kur'an kursları arası düzenlenen Kur’an-ı Kerim’i Güzel Okuma Yarışması'nın "Güneydoğu Anadolu Bölge Finali" yapıldı.

Koronavirüs tedbirleri kapsamında çevrimiçi gerçekleştirilen bölge finalinde, Gaziantep, Diyarbakır, Adıyaman, Batman, Hakkari, Kilis, Malatya, Mardin, Siirt, Şırnak ve Şanlıurfa illerinde birinci olan hafızlar bölge birinciliği için ter döktü.

Komisyon üyelerinin değerlendirmesi sonucu yarışmaya Hakkari’yi temsilen katılan Ahmed-i Hani Kur’an Kursu öğrencisi Ersel Demirel birinci oldu.

Türkiye finaline katılmaya hak kazanan Demirel’i tebrik eden İl Müftüsü Faruk Gürbüz; “Öğrencimizin başarısı bizleri gururlandırmıştır. Aynı başarıyı Türkiye finalinde de göstereceğine olan inancım tam-dır. Kur’an kurslarımızda Kur’an-ı Kerim en güzel şekilde okuyan, okuduğunu anlayan ve yaşantısına uygulayan öğrencilerin sayısını arttırma gayreti içerisindeyiz. Kardeşimizin gösterdiği bu başarının diğer öğrencilerimize de örnek olacağını umuyorum.” dedi.

Ahmed-i Hani Kur’an Kursu yöneticisi İlyas Çiftçi ise “Kur’an-ı Kerimi Güzel Okuma Yarış-ması bölge finalinde ilimizi en güzel şekilde temsil eden ve bizleri gururlandıran öğrencimi-zin Türkiye finalinde de aynı başarıyı tekrar edeceğine olan inancımla kendisine başarılar diliyorum.” ifadelerini kaydetti.

Editör: Mehmet Çalışkan