Hakkâri’nin Çukurca, Şemdinli ve Yüksekova ilçe müftülüklerince Mevlid-i Nebi Haftası etkinlikleri kapsamında programlar düzenlendi.

Programlara konuşmacı olarak katılan ve "Hz. Peygamber ve Gençlik" temalı konferans veren Hakkâri İl Müftüsü Faruk Gürbüz şunları kaydetti:

“Gençler bizlere Allah’ın emanetidir. Onları İslami değerlere bağlı olarak yetiştirmeliyiz.  Peygamber (s.a.s.) sevgisini kazandırmanın, iffetli, doğru, adaletli ve ilim sahibi olmalarını sağlamanın gayreti içinde olmalıyız. Dünyevi yaşantısını dine göre ayarlayıp yaşantısında samimi, prensipli, zamanını ilim, irfan ve ibadetle geçiren, boş işlerle uğraşmayan, başkalarını hor görmeyen, onları dışlamayan ve Peygamberler ile salih kulları kendilerine rehber edinen gençleri topluma kazandırmanın görevimiz olduğunu unutmamalıyız.”

Müftü Gürbüz, ilçe müftülüklerince düzenlenen Mevlid-i Nebi programlarındaki katkılarından dolayı Hakkâri Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yakup Çiçek’e, ilçe müftülerine ve din görevlilerine ayrıca ilgilerinden dolayı vatandaşlara teşekkür etti.

Editör: Mehmet Çalışkan