Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Prof.Dr. Ramazan Muslu ve beraberindeki heyet Hakkari ziyaret programında hafızlık eğitimi veren Kur’an Kursları ile geleneksel eğitim veren  kursları ziyaret ettiler.

Hakkari merkez bulunan Halilurrahman ile Ahmed-i Hani  Kur’an Kurslarını, Yüksekova ilçe Müftülüğüne bağlı  Fatımettuzzehra ile Hacı İskender İnanlı Kur’an Kurslarını ve Şemdinli İlçe Müftülüğüne bağlı Ebu Eyyub el Ensari, Hz. Ali ve Seyyit Taha Kur’an Kurslarını ziyaret eden Muslu ve beraberindeki heyet, yetkililerden kurslarda okuyan öğrenciler hakkında bilgiler aldı.

Sınıfları gezerek sohbet eden heyet, öğrencilerin sorun ve önerilerini dinledi.

Ayrıca Altınsu köyünde inşaatı devam eden beş katlı yatılı kız Kur’an Kursu binasında incelemelerde bulunan Prof. Dr. Muslu, inşaatın son durumu hakkında bilgi aldı.

Şemdinli ilçesine bağlı Bağlar (Nehri) Köyünde medfun bulunan Seyyit Abdullah-ı Şemdini ile Seyyit Taha-i Hakkari hazretlerinin kabirlerini ziyaret eden Başkan Yardımcısı Muslu ve beraberindekiler, aynı yerde bulunan ve yenileme çalışmaları tamamlanan Kelat Sarayında incelemelerde bulundu.

Hakkari ziyaretinde Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Muslu’ya Mushafları İnceleme ve Kıraat Kurulu Başkanı Hafız Osman Şahin, Başkanlık Müşaviri Ahmet Belada, İl Müftüsü Faruk Gürbüz, Yüksekova İlçe Müftüsü Şakir Şahin, Şemdinli İlçe Müftüsü Rıdvan Şahin ve Derecik İlçe Müftüsü Eyyup Zeyrek eşlik etti.

Editör: Mehmet Çalışkan