“Camiler ve Din Görevlileri Haftası” etkinlikleri kapsamında Hakkari İl Müftüsü Faruk Gürbüz ile İl Müftülüğü personeli ve din görevlileri, tarihi mekânları ziyaret etti.

Merkez Gülereşbaba Camii’nde düzenlenen kahvaltı programının ardından Meydan Medresesi ile Melik Esat Camii ziyaret edildi.

İl Müftüsü Gürbüz ve beraberindekiler, bu mekânların yapılış gayesi ve zamanındaki etkisi hakkında yetkililerden bilgi aldılar.

Çocuklar camide daha güzel

Öte yandan “Camiler ve Din Görevlileri Haftası” etkinlikleri kapsamında Hakkari İl Müftülüğünce “Cami Çocuk Buluşması” düzenlendi.

Merkez Hacı Abdurrahman Camii’nde Müftülüğe bağlı 4-6 yaş grubu öğrenci ve öğreticileri ile öğrenci velilerinin katılımıyla düzenlenen program, Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı, minik öğrencilerin seslendirdiği şiir ve ilahilerle devam etti.

İl Müftüsü Faruk Gürbüz; “Hem camiyi tanıyoruz, hem de eğleniyoruz.” dedi.

Müftü Gürbüz şöyle devam etti:

“Camilerin hayatın merkezidir. Dünya ve ahiret saadeti camilerden geçmektedir. Genç ve çocuklarımızı camiye ısındırmak için gerekli gayreti göstermemiz gerekiyor. ‘Biz bir aileyiz, her cuma akşamı camideyiz’ projesi kapsamında sizleri her cuma akşamı evlerinize en yakın camilere bekliyoruz.”

Minik öğrencinin yaptığı duanın ardından program ikramlarla son buldu.

Editör: Mehmet Çalışkan