Hakkari İl Müftülüğü ve İl Sağlık Müdürlüğü iş birliğinde "Kırım-Kongo Kanamalı Ateşi Hastalığı" konulu bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

Hakkari Sanayi ve Ticaret Odası Başkanlığı Konferans Salonu'nda düzenlenen programda Toplum Sağlığı Merkezi (TSM) sorumlu tabibi Dr. Şamil Şen, din görevlilerini Kırım-Kongo hastalığı hakkında bilgilendirdi.

Dr. Şen, "Kırım-Kongo, keneler tarafından taşınan bir virüsle oluşan ve hayvanlardan insanlara bulaşan bir enfeksiyon hastalığıdır." dedi.  

Hastalığın daha çok hayvanlardan bulaştığını belirten Şen, "Hayvanların kanlarına, vücut sıvılarına veya dokularına çıplak el ile temas eden kişiler, kendilerini 14 gün süreyle halsizlik, iştahsızlık, ateş, kas ağrısı, baş ağrısı, bulantı, kusma veya ishal gibi belirtiler yönünden izlemeli ve bu belirtilerden bir veya bir kaçının ortaya çıkması halinde derhal en yakın sağlık kuruluşuna müracaat etmelidir." tavsiyesinde bulundu.

Dr. Şen hastalığın bulaşma şekilleri, belirtileri, tanısı, tedavisi ve korunma yollarını slayt eşliğinde anlattı.

Toplantı sonunda değerlendirmelerde bulunan İl Müftüsü İsmail Fakirullahoğlu, "Din görevlileri olarak bizler vaaz ve irşat hizmetinin yanında ihtiyaç duyulan diğer konularda da halkımızı bilinçlendirmekle mükellefiz. Bu kapsamda Kırım-Kongo kanamalı ateşi hastalığı ile ilgili anlatılan konularda vatandaşlarımızı bilgilendirelim. Belirtisini taşıyan kişileri en yakın sağlık kuruluşuna yönlendirme gayreti içerisinde olalım. Bu vesileyle sunumu dolaysıyla Dr. Şamil Şen ve ekibine teşekkür ederim." diye konuştu.

Editör: Mehmet Çalışkan