Çukurca'da 4-6 yaş Kur'an kursu sevinci yaşandı.

İlçe Müftülüğünce yapımı tamamlanan 4-6 Yaş Grubu Kur'an Kursu, düzenlenen törenle hizmete açıldı.

- İnançlı bir toplumun oluşmasının ön ayağı olacaklar

Koronavirüs tedbirlerine riayet edilerek düzenlenen programda konuşan İl Müftü Vekili Mehmet Ali Yiğit, kurs hakkında bilgilendirmede bulunarak şunları kaydetti:

"Çukurca İlçe Müftülüğü bünyesinde 4-6 yaş gurubu çocuklarımıza yönelik ilk Kur’an kursu açmanın heyecanını yaşıyoruz. Yapımında emeği geçenlere teşekkür ederim. Bugün çok neşeli ve heyecanlıyız.  Bu kurslarda, minik yavrularımız Yüce Allah’ı, sevgili Peygamberimiz Hz. Muhammed'i (s.a.s.), hayat rehberimiz Kur’an-ı Kerim'i, ibadeti, ahlakı ve itikadı öğrenerek milli ve manevi değerlerine bağlı inançlı bir toplumun oluşmasının ön ayağı olacaklar.  Bu kurslarda yavrularımız arkadaşlarıyla birlikte sosyalleşirken toplum ile iç içe yaşamayı, sevinç ve kederi paylaşmayı, diğerkamlığı, sevgi ile saygıyı öğrenecekler. Cenab-ı Hakk yavrularımızı dinimiz İslam’ı en güzel kavrayabilecek bir şekilde yetiştirmeyi bizlere nasip etsin."

Konuşmaların ardından yapılan dua ve kurdele kesimi ile 4-6 Yaş Grubu Kur'an Kursu hizmete açıldı.

Açılışa Kaymakam Hasan Kurt, İl Müftü Vekili Mehmet Ali Yiğit, Belediye Başkan Vekili Gülseren Duman, İlçe Jandarma Komutanı Erkan Sığındık, İlçe Müftü Vekili Bünyamin Dönder, kurum amirleri, din görevlileri ve vatandaşlar katıldı.  

Editör: Mehmet Çalışkan