İl müftüsü Gürbüz, etkinliğe iştirak eden Vali İdris Akbıyık şahsında katılımcılara teşekkür ettikten sonra “Camiler ve Din Görevlileri Haftası münasebetiyle düzenlemiş olduğumuz kitap okuma etkinliğindeki gayemiz, ülkemizde düşük olan kitap okuma oranını yükseltmeye katkıda bulunmak ve kaliteli, bilgi donanımlı, milli ve manevi değerlerine bağlı, ülkesi ve milleti için hayırlı hizmetler verecek insanların yetişmesine katkıda bulunmaktır. Yüce Allah Zümer suresinin 9.  Ayet-i kerimesinde “Hiç bilenlerle bilmeyenler bir olur mu”  buyurarak bilginin önemine vurgu yapmaktadır. Bilgiyi de kitap okuyarak elde edebilir ve ülkemiz için hayırlı hizmetlerin yapılmasına katkıda bulunabiliriz.” dedi.

- Kitap okumak, birinci önceliğimiz olmalı

Daha sonra söz alan Vali Akbıyık yaptığı konuşmada; “Bu hafta Camiler ve Din Görevlileri Haftası. Tüm camii cemaati, din görevlileri ve bütün vatandaşlarımızın haftasını kutluyorum. İl Müftümüz Gürbüz’ün de işaret ettiği üzere bu hafta güzel, verimli ve farklı etkinliklere sahne oldu. Ve hafta sonuna kadar da değişik etkinliklerle devam edecek. Birçok vatandaşımız düzenlenen bu etkinliklere katılarak faydalanmaya çalıştı. Bu etkinliklerin düzenlenmesinde emeği geçen başta il müftümüz Faruk Gürbüz ve diğer Müftülük çalışanlarını kutluyorum.  Bugünkü kitap okuma etkinliği de diğer etkinlikler gibi çok anlamlı ve önemli. Kitap okuma birinci önceliğimiz olmalı.” dedi.

Merkez H. Sait Camii çay bahçesinde düzenlenen kitap okuma etkinliğine Hakkari Valisi İdris Akbıyık, Hakkari Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yakup Çiçek, İl Müftüsü Faruk Gürbüz, İl Müftü Yardımcısı Osman Doğan, müftülük büro personelleri, din görevlileri ve kalabalık bir genç topluluğu katıldı.


 

Editör: Mehmet Çalışkan