“2019 Yılı Camiler ve Din Görevlileri Haftası” etkinlikleri kapsamında Hakkari İl Müftülüğünce “Cami Engelli Buluşması” düzenlendi.

Merkez Hacı Cemil Onay Camii’nde düzenlenen program Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı.

Sonrasında konuşan İl Müftüsü Faruk Gürbüz şunları söyledi:

“Camiler ve Din Görevlileri Haftası teması bu yıl Başkanlığımızca ‘Cami ve Hayat’ olarak belirlenmiştir. Bu çerçevede cami buluşmaları gerçekleştirme gayreti içerisindeyiz. Camiler hayatın merkezi, yerleşim birimlerinin kalbidir. Camilerdeki hayat maneviyatı güçlendirir ve ahretimizi kurtarır. Peygamber Efendimiz hiç bir gölgenin olmadığı mahşer gününde arşın gölgesinde gölgelenecek yedi sınıf insandan bir sınıfın da cami ve cemaate devam edenler olduğunu belirtmiştir.

- Sizler engelli değil, engel tanımayan kişilersiniz

Sizler engelli değil, engel tanımayan kişilersiniz. Hayatın zorluklarına karşı mücadelede takdire şayansınız. Peygamber Efendimiz döneminde engelli sahabelere büyük görev ve sorumluluklar verilmekteydi.  Bunlardan biri de Abdullah Bin Ümmü Mektum idi. Görme engelli olan bu sahabi, Peygamber Efendimizin müezziniydi. İl dışına çıktığında kedisine şehrin valiliği görevini veriyor ve ezanı duyduğu müddetçe cami ve cemaate devam etmesini tavsiye ediyordu. Ben de sizlerden dünya ve ahiret saadeti için cami ve cemaate devam etmenizi, alanımızla ilgili sorun ve önerilerinizi bizimle paylaşmanızı istiyorum.”  

“Cami ve Hayat” konulu sinevizyon gösteriminin ardından söz alan Vaiz Yılmaz Önal ise bir diğer engelli sahabi olan Muaz Bin Cebel’in üstlendiği görevler, katıldığı savaşlar, Kur’an-Kerim’i öğrenme ve öğretmede gösterdiği gayret ve rivayet ettiği hadisler hakkında bilgilendirmelerde bulundu.

Programa İl Müftüsü Faruk Gürbüz, Müftülük personeli, din görevlileri ve engelli vatandaşlar katıldı.

Editör: Mehmet Çalışkan