Hakkari İl Müftüsü Faruk Gürbüz yaptıkları iyiliklerle gündemde olan aile ve kişileri ziyaret etti.

Kaybolan yaklaşık 50 koyunu bulup sahibi belirleninceye kadar sahip çıkan, besleyen ve çobanlığını yapan Tümsek köyü sakini Hacı Mehmet Aşkan isimli vatandaş il müftüsü Faruk Gürbüz ve beraberindeki ekip tarafından evinde ziyaret edildi.

İl müftüsü Gürbüz, adı geçen vatandaşa “yaptığının günümüzde çokça rastlanmayan  bir dürüstlük örneği olduğunu, bu kadar koyuna, sahibi bulununcaya kadar sahip çıkıp, sağ salim bir şekilde kendisine teslim etmesinin dinimiz nezdinde ecir ve sevabının büyük olduğunu” söyleyerek teşekkür etti.

Adı geçen vatandaş da “bunun bir insanlık görevi olduğunu ve bir Müslüman olarak yapması gerekeni yaptığını” ifade ederek ziyaretlerinden dolayı il müftüsü Gürbüz ve ekibine teşekkür etti.

İyilikler Karşılıksız Kalmıyor

Ardından zihinsel engelli kardeşine bakmak için evliliği düşünmediğini beyan eden Gül Taş isimli vatandaşı ziyaret eden müftü Gürbüz “ender rastlanılabilecek, emsali olmayan büyük bir fedakarlık  yaptığını, engelli bir kişiye bakmanın, O’nu koruyup kollamanın İslam dini nezdinde büyük sevabının olduğunu” söyleyerek kendisine teşekkür etti. 

Gül Taş isimli bayan da ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek müftü Gürbüz ve beraberindeki ekibe teşekkür etti. 

Yapılan ziyaretlerde Kur’an-ı Kerim ve dini konulu çeşitli kitaplar hediye edildi.

Editör: Mehmet Çalışkan