Hac ve Umre Hizmetleri Genel Müdürlüğü Hac ve Umre Eğitim Daire Başkanı Esma Erten, ‘Kutsal Yolculuğa Hazırlık’ eğitim videolarını hacı adaylarının istediği zaman hacla ilgili bilgilere ulaşabilmeleri için otel lobileri ve odalarındaki televizyonlara yüklediklerini söyledi.

Hac ve Umre Hizmetleri Genel Müdürlüğü Hac ve Umre Eğitim Daire Başkanı Esma Erten, hac ibadetini anlatan ‘Kutsal Yolculuğa Hazırlık’ videolarını, Mekke ve Medine’de bulunan hacı adaylarının konakladığı otellerin merkezi yayın sistemine yüklediklerini söyledi.

Mekke’de Diyanet Haber’e açıklamalarda bulunan Erten, hacı adaylarının haclarının mebrur, sayları meşkur olması niyazında bulunarak, “Hacı adaylarımıza ülkemizde 8 ders 15 saatten oluşan Hac Hazırlık Kursları düzenliyoruz. Düzenlediğimiz bu Hac Hazırlık Kurslarımızı il ve ilçe müftülüklerimiz vasıtasıyla hacı adaylarımıza sunmuş oluyoruz. Oralarda görevli müftülerimiz, vaizlerimiz bu dersleri yapıyorlar.” dedi.  

Erten Hac Hazırlık Kurslarının haricinde eğitim videoları da hazırladıklarını ifade ederek, “Bu derslere katkı olsun ve hacı adaylarımız bulundukları yerden, internet ortamından, dijital ortamdan hac eğitimine devam edebilsin diye Kutsal Yolculuğa Hazırlık eğitim videolarımızı çektik.” diye konuştu.

“Hac menasiki ile alakalı bütün konular dijital ortamda”

Kutsal Yolculuğa Hazırlık eğitim videolarının konuları hakkında bilgi veren Erten, şöyle devam etti:

“Hac nedir, ile başladık. İhram nedir, ihrama nasıl girilir? Umre nasıl yapılır? Arafat vakfesi nedir? Müzdelife vakfesi nedir? Şeytan nasıl taşlanır? Hacılarımızın hac süresi boyunca özel olarak hac menasiki ile alakalı ihtiyaç duyacakları bütün konuları ellerinin altında, sosyal medyadan, dijital ortamdan ulaşabilecekleri şekilde hazırladık, eğitim videolarına dönüştürdük. Bunu ülkemizde hacı adaylarımıza duyurduk. Burada da aynı eğitim devam etsin. Hacılarımız istediği zaman hacla ilgili bilgilere ulaşabilsin diye otel lobilerine, hacılarımızın odalarındaki televizyonlara bu videoları yükledik. Hacılarımız böylece istedikleri zaman, istedikleri hocamızı, istedikleri konuyu izleyebiliyorlar.”

“Eğitim videolarını, hacılarımız ibadetlerini sahih kaynaklara dayalı bir şekilde tamamlaya bilsinler diye hazırladık”

Erten, eğitim videolarını sahih dini bilgiyi vatandaşlara ulaştırmak için hazırladıklarını dile getirerek, “Bu eğitim videolarını özellikle sahih dini bilgiye dayalı bilgiyi ve hac ibadetini sahih kaynaklara dayalı bir şekilde hacılarımız tamamlaya bilsinler diye çektik. Aynı zamanda hocalarımıza da destek olsun diye hazırladık. Çünkü hocalarımız kafilesiyle beraber sürekli bir irşad halindeler. Hacılarımıza bir sonraki merhalede ne olacağını anlatıyorlar. O anlatıya görsel olarak da bir destek olsun diye bu videolarımızı çekmiş olduk.” şeklinde konuştu.

Kutsal Yolculuğa Hazırlık eğitim videoları ve hacla ilgili daha birçok içeriğe, Hac ve Umre Hizmetleri Genel Müdürlüğü sosyal medya hesaplarından ulaşabilmek mümkün.